Ο Δήμος Ξάνθης υλοποιεί τη διαδικασία κατάρτισης των καταλόγων χρηστών για την εφαρμογή του προτεινόμενου Ρυθμιστικού Σχεδίου ελεγχόμενης κυκλοφορίας & στάθμευσης στην Παλιά Ξάνθη.Η διαδικασία καταγραφής των χρηστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική η ανταπόκριση των πολιτών.

Ο Δήμος Ξάνθης για την περαιτέρω διευκόλυνση των πολιτών παρατείνει την προθεσμία καταγραφής μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017.

Οι μόνιμοι κάτοικοι, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές οικημάτων, των οδών  που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα και έχουν στην κατοχή τους μηχανοκίνητα οχήματα, καλούνται να προσέλθουν στο κεντρικό Δημαρχείο (Πλ. Δημοκρατίας) και να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας όπου αναγράφεται η μόνιμη διεύθυνση κατοικίας τους (ή Ε1 σε περίπτωση που φιλοξενούνται)
  2. Μισθωτήριο για τους ενοικιαστές (μόνο μέσω TAXISNET)
  3. Φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν στην κατοχή τους
  4. Φωτοτυπία της Αστυνομικής τους ταυτότητας

Οδοί Παλιάς Ξάνθης που βρίσκονται στην περιοχή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων:

Αισχύλου Ματσίνη
Άνδρου Μαυρομιχάλη
Αντίκα Γιάγκου Μητροπολίτου Ανθίμου
Αργυροκάστρου Ορφέως
Αριστείδου Πινδάρου
Βασιλίσσης Σοφίας Πυγμαλίωνος Χριστίδη
Βιζυηνού Σηλυβρίας
Βύρωνος Σοφοκλέους
Δημάρχου Φίλιππου Αμοιρίδη Σταλλίου Παναγιώτη
Ευριπίδου Σύρου
Θάσου Ταξιαρχών
Ιωακείμ Σγουρού Υδραγωγείου
Λαχανά Φιλίππου
Λευκάδος Χασιρτζόγλου Ευριπίδη
Μαλετσίδου Χίου
Περιοχή που περικλείεται από το σύστημα οδών Ευρυπίδη Χασιρτζόγλου – περιοχή Πλατείας Αντίκα – Βασιλίσσης Σοφίας από τα δυτικά και νότια, από το περιαστικό δάσος της πόλης από τον βορρά και από τον ποταμό Κόσυνθο από τα δυτικά