Σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ της Ξάνθης για το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή αναφέρει:

Με φοιτητές, μαθητές και νέους εργαζόμενους, μέλη και φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ να δίνουν το «παρών», πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο Αμφιθέατρο Κεντρικής Πλατείας στην Ξάνθη.

Στο χώρο του Φεστιβάλ ξεχώριζε η κεντρική έκθεση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση. Στο στέκι ΑΕΙ υπήρχαν παρουσιάσεις και θεματικά ταμπλό που αναδείκνυαν ζητήματα από τους κλάδους και το αντικείμενο σπουδών σε αντιπαράθεση με την πείρα από τη Σοβιετική Ένωση, όπως για την έρευνα και καινοτομία στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό και τις υποδομές στον κλάδο των κατασκευών. Δικό τους στέκι είχαν και οι μαθητές με ξεχωριστή γωνιά, όπου διασκέδασαν και έμαθαν  μέσα από παιχνίδι Quiz: «Καπιταλισμός vs Σοσιαλισμός. Τέλος, οι νέοι εργαζόμενοι, ξεναγήθηκαν σε έκθεση για τα επιτεύγματα της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό. Παράλληλα τις δικές τους δραστηριότητες είχαν οι μικροί μας φίλοι στον παιδότοπο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τη Βάσω Σβάρνα, μέλος του Τ.Σ. της ΚΝΕ, ενώ τη σκυτάλη παρέλαβε η ομάδα κρουστών της Φ.Ε.Ξ. που έδωσε το δικό της ρυθμό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίδειξη αυτοάμυνας από τη Σχολή Πυγμαχίας Μπαντάκ, όπου μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Ένα σύντομο μουσικό αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη ζέστανε με τα τραγούδια του τον κόσμο ενώ θετικές εντυπώσεις άφησε και το μουσικό – θεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Ν’ αποτινάξεις τις αλυσίδες» με κεντρικό περιεχόμενο το νομοτελειακό γεγονός της επαναστατικής αλλαγής. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από το Γιώργο Πυργελή, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Αν. Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλία από το συγκρότημα Μωβ όνειρα που ξεσήκωσαν το κοινό με τα τραγούδια τους.