Την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Στρατοπέδου «ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ», στην Ξάνθη, ημερίδα και έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο ανάδειξης του 2017 ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων». Όπως αναφέρει η στρατιωτική υπηρεσία οι εθνοφύλακες με το ήθος τους συμβάλουν καταλυτικά στην αναβάθμιση και ανάδειξη της μαχητικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιβεβαίωση της αποτρεπτικής τους ικανότητας, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης Εφέδρων και Εθνοφυλάκων καθώς επίσης και μουσική εκδήλωση προς τιμήν τους από τη Στρατιωτική Μουσική του Δ΄ Σώματος Στρατού. Τους εθνοφύλακες βράβευσε ο Διοικητής του Σώματος Στρατού Γ. Καμπάς ενώ παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Παντελεήμων, οι βουλευτές Χ. Ζεϊμπέκ και Γ. Στογιαννίδης και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η καθιερωμένη υποστολή της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία πραγματοποιήθηκε συνοδεία νέων του Συλλόγου Μικρασιατών, ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές, σε ένδειξη μνήμης για την ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ο Διοικητής του Δ Σώματος Στρατού τίμησε τη μνήμη της καταστροφής ως γνήσιος μικρασιάτης και ο ίδιος, εκπροσωπόντας το Δ ΣΣ στις εκδηλώσεις εοετασμού, τη Θεία Δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων