Επανάληψη του σκηνικού της περασμένης Άνοιξης παρατηρείται σε κάποιες περιοχές με τους παρατασιούχους συμβασιούχους της καθαριότητας των Δήμων με  τα εντάλματα πληρωμής των Δήμων να επιστρέφουν αθεώρητα από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων της Ξάνθης, είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη που προβληματίζει τους συνδικαλιστές που θεωρεί άδικο να μην πληρώνονται οι υπάλληληοι που προσλήφθηκαν με τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Γαλανόπουλο τα εντάλματα των εργαζομένων της Ξάνθης δεν έχουν αποσταλεί ακόμη -για τυπικούς λόγους- στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπάρχει αγωνία για την αντιμετώπιση που θα τύχουν.

Σε κάποιες περιοχές υπάρχουν σοβαρά προβλήματα είπε ο Δ. Γαλανόπουλος σε δήλωσή του στο Κ6 και σημειώνει ότι αν κάποιοι συνεχίσουν να μην εφαρμόζουν το νόμο Σκουρλέτη, θα χρειαστούν εκ νέου δικαστικές αποφάσεις για να πληρωθούν. Διευκρινίζει πάντως ότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα οι εργαζόμενοι.

Στο μεταξύ να προχωρήσουν σε έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής των συμβασιούχων -“παρατασιούχων”, καθώς “ο νόμος τους καλύπτει”, κάλεσε τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου που, τα επιστρέφουν αθεώρητα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.