Συζητήσεις και αναταράξεις υπάρχουν στο συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων με κύριο ζήτημα αν θα τεθεί εκ νέου επικεφαλής  ή όχι στις προσεχείς εκλογές, ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης. 

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ξανθόπουλος με δήλωσή του έσπευσε να στηρίξει τον επικεφαλής της παράταξης, δηλώνοντας ότι ο Βασίλης Τσολακίδης παραμένει επικεφαλής ομόφωνα, απαντώντας στην αμφισβήτηση που υπήρξε.

Ο Δημήτρης Γαναλόπουλος από την πλευρά του σε δήλωσή του στο Κανάλι 6 ζητά από τον επικεφαλής να τοποθετηθεί για το θέμα για ξεκαθαρίσει το τοπίο ενόψει των επόμενων εκλογών. Σύμφωνα με το Δ. Γαλανόπουλο, ο Βασίλης Τσολακίδης είχε εκδηλώσει την πρόθεση να παραιτηθεί ενώπιον του συνδυασμού του, μετά τις εκλογές, αλλά είχε αποφασιστεί να μην υπάρξουν εξελίξεις αλλά ένα μεταβατικό στάδιο. Απαντώντας στις φήμες περί ανεξαρτητοποίησής του σημειώνει ότι παραμένει στο συνδυασμό και συζητά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο για το ενδεχόμενο να μείνει ή να αποχωρήσει από το συνδυασμό σε περίπτωση που ηγηθεί εκ νέου ο Βασίλης Τσολακίδης, ο Δημήτρης Γαλανόπουλους σημειώσει ότι όλα είναι υπό συζήτηση αλλά επαναλαμβάνει ότι απαιτείται ανάληψη πρωτοβουλιών καθώς ήδη η συνοχή του συνδυασμού δεν είναι δεδομένη, όπως κρίνει από τις τοποθετήσεις συναδέλφων του.