Καθολική είναι πλέον η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Λίστα Χειρουργείων στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. 

Σύμφωνα με το Διοικητή Αχιλλέα Γερόπουλο, εφαρμόζεται σε όλα τα χειρουργικά τμήματα του νοσοκομείο. Η ηλεκτρονική λίστα είναι αναρτημένη στο site του Νοσοκομείου και περιέχει με κωδικό αριθμό (χωρίς προσωποποιημένες πληροφορίες) τη σειρά αναμονής για κάθε περιστατικό, όπως κατατάσσεται με βάση τη σοβαρότητα ή τον επείγοντα χαρακτήρα, στις περιπτώσεις που υπάρχει.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής οι γιατροί αναφέρουν ότι ήταν κάτι απλό που έπρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια, όμως σημειώνει ότι όλοι έχουν τις επιφυλάξεις τους και περιμένουν το επόμενο διάστημα για να καταλήξουν στα οριστικά συμπεράσματά τους από το στάδιο της καθολικής εφαρμογής.

Αξιολογήθηκαν και προγραμματίζουν για το 2018

Κατά τα άλλα, οι διοικήσεις των Νοσοκομείων αξιολογήθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο της ΔΕΘ, πρόκειται να συναντήσουν Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας και από κοινού να καθορίσουν τους στόχους τους για το 2018. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν κατά τόπους από τις διοικήσεις ώστε να ενημερωθεί η κοινωνία για την κατάσταση που επικρατεί και όσα προγραμματίζονται.