Στη λήψη σειρά μέτρων φάινεται ότι προχωρά η Περιφέρεια μετά την κατάρρευση της γέφυρας στον Πολύανθο Ροδόπης

Μετά από σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες που συγκάλεσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με αποκλειστικό θέμα την κατάρρευση της γέφυρας στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Ιάσμου-Ξάνθης τα ξημερώματα της Κυριακής, η Περιφέρεια ΑΜΘ προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Ζητήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Θράκης η εκπόνηση έκθεσης πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια κατάρρευσης της γέφυρας και η υποβολή προτάσεων για την αποκατάστασή της.
  2. Ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης η κατάθεση έκθεσης διαπίστωσης των πραγματικών περιστατικών με καταγραφή του ιστορικού μελετών κατασκευής, συντηρήσεων και κατάρρευσης της γέφυρας.
  3. Ζητήθηκε από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων η κατάθεση έκθεσης αυτοψίας όλων των γεφυρών στο σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου στη συνέχεια να καταρτιστεί μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος μητρώο όλων των γεφυρών της Περιφέρειας με βάση το επίπεδο ασφάλειας της κάθε γέφυρας.
  4. Αποφασίστηκε η άμεση έναρξη της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης για την αποκατάσταση ή ανακατασκευή της γέφυρας που κατέρρευσε.