Αήττητη παρέμεινε μετά το πέρας και της τρίτης αγωνιστικής η ομάδα της Ξάνθης, που πραγματοποίησε μεστή και ψυχωμένη εμφάνιση κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό με τον οποίο αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1. Η εμφάνιση ικανοποίσε τους φίλους της ομάδας ενώ άξιζε  ακόμη και τη νίκη.

Του Ν. Αμποβιανίδη από το sportsaddict.gr

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι όταν στο 10′ μετά απο ατομική ενέργεια του Φορτούνη ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού έκανε το σουτ με τον Λισγάρα με καίριο τάκλιν να διώχνει σε κόρνερ. Όμως δύο λεπτά αργότερα ο Σεμπά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ένγκελς με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Μετά το νωθρό ξεκίνημα στο πρώτο τέταρτο η ομάδα της Ξάνθης ανέβασε ρυθμούς δίνοντας το έναυσμα και στην εξέδρα των γηπεδούχων να φωνάξει περισσότερο για την ομάδα της Θράκης. Στο 18′ ήρθε η απάντηση της Ξάνθης με τον Καμαρά να εξαπολύει κεραυνό εκτός περιοχής με τον Καπίνο με δεύτερη προσπάθεια να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 27′ η ομάδα της Ξάνθης απείλησε εκ νέου όταν μετά απο ωραία συνεργασία ο Μπρίτο έκανε την σέντρα ο Γέντρισεκ πήρε την κεφαλιά χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 30′ νέα καλή στιγμή για την Ξάνθη με την Μπρίτο να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο και τον Ρομαό να απομακρύνει.

Στο 40′ τρομερή χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Σεμπά, ο οποίος βρέθηκε μόνο στη μικρή περιοχή, γύρισε και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Ξάνθης απαντά με φοβερό σουτ του Ντε Λούκας που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Απόρροια της πίεσης των Θρακιωτών στο 43′ πήραν αυτό που άξιζαν με τον Λισγάρα μετά απο ωραία σέντρα του Μπρίτο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Καπίνο και ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος, και μάλιστα εις διπλούν, αρχικά στο 52′  με τον Λουσέρο που βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Ρομαό και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά με τον Καπίνο να μπλοκάρει σταθερά. Στο 55΄ο Ολυμπιακός απάντησε με γυριστό σουτ του Σεμπά που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς. Στο 62′ νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Ντε Λούκας να βγάζει «γλυκιά» σέντρα ο Γέντρισεκ πήρε την κεφαλιά ψαράκι με την μπάλα να καταλήγει δίπλα απο το αριστερό δοκάρι του Καπίνο. Ενώ στο 65′ την σέντρα σουτ του Μπρίτο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο κίπερ του Ολυμπιακού, ενώ απο την εκτέλεση του κόρνερ η κεφαλιά του Κασάδο πέρασε άουτ.

Στο 73′ νέα καλή στιγμή για την Ξάνθη, με το σουτ εκτός περιοχής του Λουσέρο να περνά ελάχιστα δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Καπίνο. Στο 80′ ο Εμενίκε σκόραρε με την κόντρα μετά από γύρισμα του Καρσελά, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για χέρι του παίκτη του Ολυμπιακού. Στα τελευταία δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ της νίκης, με την Ξάνθη να τους δίνει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να δημιουργήσουν ιδιαίτερες καταστάσεις στην εστία του Ζίβκοβιτς εκτός απο ένα σουτ του Σεμπά στο 93 που έδιωξε σε κόρνερ ο Σέρβος κίπερ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος της ΕΠΣ Αθηνών, με βοηθούς τους Δαμιανό Ευθυμιάδης της ΕΠΣ Πιερίας και Αντώνη Καρατζίκα της ΕΠΣ Αθηνών. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Φλίσκας, Καμαρά, Ντε Λούκας(72′ Μεχία), Λουσέρο, Μπρίτο, Κίκε Μπόουλα(59′ Ρότσε), Γέντρισεκ(81′ Τριάδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Μπ. Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Κούτρης, Ένγκελς, Ρομαό, Ζιλέ, Οφόε, Φορτούνης(76′ Ανδρούτσος), Σεμπά, Μαρίν(65′ Καρσελά), Τζούρτζεβιτς(60′ Εμενίκε)

Sportsaddict.gr