Τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη, αντί του Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί τελικά το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο για την ΑΜΘ, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε δηλώσεις του ότι το Συνέδριο θέτει το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, όχι σε θεωρητικό επίπεδο όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στην ουσία των ζητημάτων και των αναπτυξιακων εργαλείων και επενδύσεων.

«Θα προηγηθούν αρκετές επισκέψεις υπουργών και παραγόντων των παραγωγικών υπουργείων για συναντήσεις με τους φορείς της περιοχής. Επιδιώκουμε τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών των φορέων και υγιών παραγωγικών δυνάμεων που τα προηγούμενα χρόνια έμειναν στον περιθώριο με ευθύνη των κυβερνήσεων.» ανέφερε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ικανοποίηση για Δημαρχόπουλο αλλά και έντονη κριτική

Σχολιάζοντας το κάλεσμα του Δημάρχου Ξάνθης για κοινή στρατηγική ενόψει του συνεδρίου ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ικανοποίησή του θεωρώντας ότι δεν ακολουθεί τις εισηγήσεις της ηγεσίας της ΝΔ για μη συμμετοχή των στελεχών της στα αναπτυξιακά συνέδρια και ορθώς»

Ασκεί όμως κριτική λέγοντας «Δεν αρκεί ένα κάλεσμα για να του παραδώσουν τις όποιες προτάσεις οι φορείς αλλά πρέπει να μας πει ποιο είναι το παραγωγικό μοντέλο, οι θέσεις το σχέδιο και του Δημάρχου Ξάνθης προκειμένου η συζήτηση να γίνεται σε στέρεα βάση και σε μια εισήγηση στην οποία θα βασίζονται οι προτάσεις. Δυστυχώς αναδεικνύεται η αδυναμία των στελεχών της ΝΔ να παρουσιάσουν κάτι συγκεκριμένο. Είναι ο δεύτερος Δήμος μετά τον Τόπειρο  και όσα ακολούθησαν την παραίτηση Κιατίπη, που φανερώνεται έλλειψη σχεδιασμού και συγκρουσιακές λογικές. Ευελπιστούμε ακόμη και τώρα ο Δήμος Ξάνθης να παραδώσει τη δική του πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής» είπε και εκτίμησε ότι τα δείγματα γραφής δεν είναι θετικά μέχρι στιγμής.

Τέλος, έκανε σχολίασε αρνητικά τα θέματα των υποδομών στο Δήμο και τις συζητήσεις για το κολυμβητήριο, τις παιδικές χαρές και τα αδέσποτα,  που είναι στην επικαιρότητα και εξήγησε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο της αυτοδιοίκησης.