Ένας Σύλλογος που δεν συμμετέχει επίσημα στις Γιορτές Παλιάς Πόλης αλλά πραγματοποιεί ένα παράλληλο φεστιβάλ στη διάρκεια των Γιορτών απασχολεί τις συζητήσεις στην Ξάνθη και έκανε την εντυπωσιακή του εμφάνιση. 

Πρόκειται για τον ΠΑΣ Αντίκας, το σύλλογο με το περίεργο όνομα και τον εξαιρετικό χώρο που έχει αναδείξει σε ένα σημείο που κανείς δεν γνώριζε πως υπάρχει, ακόμη και κάτοικοι της Παλιάς Πόλης.

Ο νεανικός σύλλογος δημιουργήθηκε το Μάη του 2016 ως εγχείρημα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, κουλτούρα, σχέση αλληλεγγύης, με αντικείμενο τον αθλητισμό, τα πολιτιστικά δρώμενα καθώς τα μέχρι τότε πράγματα δεν τους εξέφραζαν. Αλλά έγινε γνωστός τώρα.

Ανακάλυψαν και μεταμόρφωσαν ένα εντυπωσιακό χώρο

Προσέλαβε νομική μορφή και πρόσφατα και μίσθωσε το χώρο του Παλιού Jackson, το όμορφο αρχοντικό στην οδό Χασιρτζόγλου 8, λίγο πάνω από την πλατεία Αντίκα.

Όμως, το ακίνητο περιλαμβάνει ένα μια εντυπωσιακή αυλή στην καρδιά του ακάλυπτου του τετραγώνου, περιστοιχισμένη από διατηρητέα, την οποίο μέσα σε λίγο καιρό τα μέλη του ΠΑΣ Αντίκα, μεταμόρφωσαν σε ένα εντυπωσιακό κήπο, που προστέθηκε εδώ και λίγες μέρες στο χάρτη της πόλης !


Στη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης διοργανώνουν εκθέσεις, συναυλίες και άλλα δρώμενα στις εγκαταστάσεις τους ή και σε άλλα σημεία της πόλης ενώ περισσότερα για τη δράση τους θα γίνουν γνωστά μετά τις Γιορτές και αφού γνωρίστηκαν με την πόλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ο ΠΑΣ Αντίκας συστήνεται:

Το ξεκίνημα του εγχειρήματος χρονικά τοποθετείται τον Μάη του 2016, από ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, κοινή κουλτούρα καθώς και σχέση αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Ουσιαστικά όμως ο σύλλογος γεννήθηκε στο μυαλό μας πολύ πριν το 2016 όταν καταλάβαμε ότι ο αθλητισμός και τα πολιτιστικά δρώμενα έτσι όπως ήταν φτιαγμένα δεν μας αρκούσαν και δεν μας εξέφραζαν. Τη στιγμή που η ιδέα μας ωρίμασε και ύστερα από πολλές συζητήσεις , η δημιουργία του συλλόγου αυτού ήταν αναπόφευκτα το επόμενο βήμα.

Ο σύλλογος μας βασίζεται στη λογική της αυτοοργάνωσης τη συνδιαμόρφωσης και της ισότητας μεταξύ των μελών. Οποιοσδήποτε λοιπόν θέλει να συμμετέχει στο σύλλογο ανεξαρτήτως φύλου, εθνικής προέλευσης θρησκείας και κοινωνικής κατάστασης πρέπει να σέβεται και να προάγει τις παραπάνω αξίες ενεργά. Η γενική συνέλευση αποτελεί το μοναδικό όργανο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων ως προς τα ζητήματα που αφορούν το σύλλογο.

Τέλος σκοπός της δημιουργίας αυτού του συλλόγου είναι η πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Ο βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε στην πόλη και στον κόσμο της ένα εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης και ίσως μια νέα πιό θετική αντίληψη για την ίδια τη ζωή του και να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την καθημερινότητα του.

Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα.!!

Περισσότερα