Εικαστικά στη ΦΕΞ 

Μικρή πινακοθήκη της ΦΕΞ   / Εκθέσεις –  Εικαστικός περίπατος

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά / Εργαστήρι Σχεδίου & Ζωγραφικής  ενήλικες / Εργαστήρι Αγιογραφίας   / Εργαστήρι  Καλλιτεχνικών κατασκευών – Ντεκουπάζ. / Εργαστήρι Κόμικς

Εγγραφές στα εργαστήρια της ΦΕΞ

Από την ίδρυσή της η ΦΕΞ (1952) φιλοξενεί ανθρώπους των εικαστικών στην πόλη και οργανώνει εκθέσεις και διαλέξεις.

Από το 2005 πιο συστηματικά και σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης και μουσειολόγο Κική Χριστοδούλου, οργανώνει και παρουσιάζει, τον εικαστικό περίπατο στην παλιά πόλη της Ξάνθης.

Περισσότερες από 70 εκθέσεις σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη μας.

Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων ένα πολύ πλούσιο εικαστικό αρχείο (κατάλογοι – αφίσες – προσκλήσεις – κείμενα)  και μια συλλογή εξαιρετικών έργων, που παρουσιάζεται στη Μικρή Πινακοθήκη της ΦΕΞ.

 

Περισσότερα για όλα τα εργαστήρια στο  http://fex.org.gr/news_announcements

Αναλυτικά τα τμήματα των εργαστηρίων

Εικαστικά στη ΦΕΞ 

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά. Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα.  Στο τμήμα οι μικροί μας θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής…

Τμήμα Α: Τρίτη 17:30 στο μουσείο

Τμήμα Β: Παρασκευή 19:00 στο μουσείο

Τμήμα Γ: Σάββατο 10:00 στο μουσείο

Τμήμα Δ: Σάββατο 12:00 στο μουσείο

Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού,  τηλ 25410 25421  τηλ 6906264242  

Συμμετοχή: 25€ το μήνα

 

Εργαστήρι Ελευθέρου σχεδίου & Ζωγραφικής για ενήλικες. Μαθήματα ζωγραφικής, ελεύθερο σχέδιο, ζωγραφική με ακουαρέλα, λάδια, τέμπερες.

Αρχάριοι: Τετάρτη 18:00 στο μουσείο

Προχωρημένοι: Πέμπτη 18:00 στο μουσείο

Υπεύθυνη: Αναίδα Χουρσουντιάν,  τηλ 6993838344

Συμμετοχή: 30€ το μήνα

Εργαστήρι Αγιογραφίας Μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας για τη δημιουργία μιας εικόνας (ετοιμασία ξύλου, χρύσωμα, αγιογράφηση) χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά ( σκόνες, αυγό, χρυσό, κ.λ.π.) .

Περισσότερα: Facebook  εργαστήρι Αγιογραφίας της ΦΕΞ

Λειτουργεί για φέτος μόνο το τμήμα προχωρημένων με τη μορφή σεμιναρίων

Υπεύθυνος: Παπαδημητρίου Γεώργιος τηλ.  6973002234

 Εργαστήρι χειροτεχνίας & καλλιτεχνικών κατασκευών – Ντεκουπάζ. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά 10 ετών και άνω. Για όσους θέλουν να πειραματιστούν στην καλλιτεχνική τους πλευρά .Δε χρειάζεται καμία εμπειρία και δεξιοτεχνία, μαζί θα μεταμορφώνουμε μικροαντικείμενα που είναι πλέον αχρησιμοποίητα (άδεια μπουκάλια, κουτιά αποθήκευσης, κεραμίδια, πιάτα, μικροέπιπλα κ.τ.λ)  σε πραγματικά έργα τέχνης.

Τμήμα Α: Πέμπτη 18:30 στο μουσείο

Υπεύθυνη ενημέρωσης εργαστηρίου: Ισιδώρα  Βουλκίδου τηλ.  25410 25421

Συμμετοχή: 20€ το μήνα

Εργαστήρι κόμικς για ενήλικες και εφήβους. Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα γύρω από τα κόμικς, την ιστορία τους και τις τεχνικές τους; Πραγματοποιήστε ιστορίες που τριβελλίζουν στο μυαλό σας, παρέα με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται την αγάπη σας για την ένατη τέχνη και αναπτύξτε τις δεξιότητές σας στο σχέδιο, στο χρώμα και στο σενάριο! Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους.

Τμήμα :   Τρίτη 19:00 στο μουσείο

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Καμπασελέ

Συμμετοχή: 30 ευρώ το μήνα

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Θεατρικό Εργαστήρι «Οδός Ονείρων» – για εφήβους & ενήλικες. Μαθήματα ιστορίας  θεάτρου, υποκριτικής, σκηνογραφίας, φωτισμού, σκηνοθεσίας. Οργάνωση παραστάσεων – Η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «οδός ονείρων» οργανώνει και παρουσιάζει δικές της παραγωγές.

«Οδός ονείρων» Νέο τμήμα  – Δευτέρα 18:00 –  στο μουσείο – Υπεύθυνος : Ξανθόπουλος Πασχάλης τηλ.  25410 25421

«Οδός ονείρων»  Παραστάσεων –Δευτέρα 20.00 – στο μουσείο – Υπεύθυνος : Ξανθόπουλος Πασχάλης τηλ.  25410 25421

Θεατρική ομάδα «Παράβασις» Τρίτη 22.00 –στο σπίτι πολιτισμού  Υπεύθυνη : Λία Δαμιανάκη τηλ.  25410 25421

Συμμετοχή: 10€ το μήνα

 

Εργαστήρι παιδικού μουσικού θεάτρου Τμήμα μουσικού χορευτικού θεάτρου για παιδιά με ενδιαφέρον στην μουσική το χορό, το τραγούδι το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και τα παραμύθια.

Τμήμα Α: Δευτέρα 18:30 & Πέμπτη 18:30 στο σπίτι πολιτισμού

Τμήμα Β: Σάββατο 11:00 στο σπίτι πολιτισμού

Τμήμα Γ: Τρίτη 17.30 στο σπίτι πολιτισμού

Τμήμα Δ: Παρασκευή 19:00 στο σπίτι πολιτισμού

Υπεύθυνη: Φίτσεβα Βάνια    τηλ.  6978227642

Συμμετοχή: 15€ & 30€ το μήνα

 

Κουκλοθεατρικό Εργαστήρι «κουκλόκοσμος», για παιδιά & ενήλικες. – Μαύρο Θέατρο. Κατασκευή θεατρικής κούκλας με ανακυκλωμένα υλικά (γαντόκουκλα, δακτυλόκουκλα, μαρότα, καρπόκουκλα, κούκλα σώματος), η τέχνη του κουκλοθεάτρου (ασκήσεις χεριών, δακτύλων, υπολοίπου σώματος, φωνητική, ορθοφωνία, μιμική), έκφραση συναισθημάτων μέσω κούκλας, παράσταση.

Υπεύθυνη:  Φιλιώ Δαργενίδου   τηλ.  6985076171

 Συμμετοχή: 20€ για παιδιά & 25€ για ενήλικες

 

Εργαστήριο ΜΑΥΡΟΥ / Αντικείμενο – Κουκλο – ΘΕΑΤΡΟΥ Για παιδιά και ενήλικες (εκπαιδευτικούς και νέους γονείς). Στο ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ οι όροι αντιστρέφονται. Το φως είναι ΜΑΥΡΟ και οι σκιές ΛΕΥΚΕΣ. Σ’ ένα φόντο μαγικό, παραμυθένιο, όπου τα χρώματα, τα αντικέιμενα και τα σώματα παίζουν ανάμεσα στο ορατό και στο αόρατο και ο θεατής συμμετέχει ως μέρος του φωτός και της σκιάς.

Εργαστήριο Ι για παιδιά / Κατασκευή ήρωα και εμψύχωση σε ΜΑΥΡΗ ΣΚΗΝΗ

Εργαστήριο ΙΙ για ενήλικες και νέους γονείς Παιχνίδι με τα αντικείμενα σε συνθήκες Μαύρου Θεάτρου.  Δημιουργία ολιγόλεπτης ιστορίας σε μικρές ομάδες.  Παρουσίαση κάθε ιστορίας στην σκηνή.

Υπεύθυνη του τμήματος: Φιλιώ Δαργενίδου, τηλ.  6985076171

Συμμετοχή: 20€ για παιδιά & 25€ για ενήλικες