Συνειδητή ήταν, όπως αναφέρει ο ίδιος, η απουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη από την υπογραφή της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τη Βουλγαρία στην Καβάλα από τους δύο Πρωθυπουργούς.

Παρότι ο Περιφερειάρχης και οι ομολόγοί του της Ροδόπης, της Καβάλας και της Δράμας βρέθηκαν στην εκδήλωση, ο ίδιος με ανάρτησή του στο FB επιτίθεται στην κυβέρνηση και εξηγεί του λόγους της απουσίας του:

Ανήκω στην παράταξη που ο σεβασμός των θεσμών θεωρείται δεδομένος. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι πως και οι θεσμοί πρώτα να σέβονται τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας. 

Επί τρία χρόνια στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη και ουδείς Υπουργός πέρασε ποτέ από το γραφείο να συζητήσουμε κάποιο θέμα που αφορά την περιοχή μας. Παλεύουμε χωρίς χρήματα με τα υπόλοιπα των προηγούμενων κυβερνήσεων ακόμα. Το μόνο που τους απασχολεί είναι η αλλαγή του εκλογικού Νόμου. Άλλωστε ο Πρωθυπουργός μας επισκέφτηκε την Περιφέρεια και όλοι οι φορείς του θέσανε τα χρόνια προβλήματα. Ουδεμία απάντηση, ούτε απλή ενημέρωση. Και μέσα σ αυτό το κλίμα καλούμαστε να συμμετάσχουμε στη φιέστα περί σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμένων της περιοχής μας. Ένα έργο ο σχεδιασμός του οποίου απαιτεί χρόνο, χρήμα, προγραμματισμό και άπειρες αδειοδοτήσεις και μελέτες. Στην γνωστή Ελλάδα, της γραφειοκρατίας απαιτείται τουλάχιστον μια εικοσαετία προετοιμασίας.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα, επειδή δεν κάνει πραγματικό έργο και δεν έχει να επιδείξει κάτι ουσιαστικό, κάθε τόσο κάνει εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα με φιέστες και δήθεν έργα, “φαραωνικού” τύπου έργα!.. Και οι υποσχέσεις και τα ψέματα έχουν κάποιο όριο και δεν ανέχομαι αυτόν τον συνεχή εμπαιγμό και το συνεχές ψέμα στον Ελληνικό λαό… Το τι κάνουν οι άλλοι δεν με αφορά!