Ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων και προβλημάτων που άπτονται των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων, θα λύσει το νέο νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί στη Βουλή.

Το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ΑΜΕΑ, τα οποία θα αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άλλους πολίτες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης, τόνισε πως περιλαμβάνεται και το θέμα της αδήλωτης εργασίας και της μη πληρωμής από τον εργοδότη. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι θα μπορούν, αφού απευθυνθούν στο Ειρηνοδικείο, μέσα σε τρεις μέρες να παίρνουν τα δεδουλευμένα τους και να προχωρούν και σε κατάσχεση της επιχείρησης.
Σε ότι αφορά την επίσχεση εργασίας, διασφαλίζεται μέσω του νομοσχεδίου, πως δεν πρόκειται για παραίτηση και οπότε δεν χάνουν οι εργαζόμενοι ούτε τα δεδουλευμένα τους ούτε τις αποζημιώσεις τους.

Για τις αναπηρικές συντάξεις εξασφαλίζεται πως η σύνταξη θα συνεχίσει να καταβάλλεται και μέχρι την νέα γνωμάτευση των ΚΕΠΑ.

«Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και άλλες διατάξεις και προσπαθεί να λύσει προβλήματα με γνώμονα πάντα την στήριξη των αδυνάτων. 
Δυστυχώς η ΝΔ-εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα κόμματα- επέλεξε να είναι απούσα, χωρίς προτάσεις και κριτική, αποδεικνύοντας, πως θέλει να συνεχίσει η ζούγκλα των Μνημονίων», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Στογιαννίδης.

EΡΤ Κομοτηνής