Την Παρασκευή 1 Σεπτεβρίου στην πλατεία Μητρόπολης στις 9 μμ. πραγματοποιείται το πάρτυ αναμνήσεων με 70s-80s χορευτικές μουσικές στα πλαίσια των Γιορτών Π Π Ξανθης…

DJ μιας άλλης εποχής θα παίξουν τιμώντας και αυτούς που λείπουν.

Η μουσική disco πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική το 1970. Ένα είδος χορευτικής μουσικής, που εμπεριέχει στοιχεία Funk, Soul, Pop και Salsa. Πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε παγκοσμίως τόσο ως μουσική όσο και ως είδος χορού, διασκέδασης, ντυσίματος και κυρίαρχης κουλτούρας.

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’80 ήταν πλέον το κυρίαρχο είδος ακόμη και στη μικρή και μακρινή, για την εποχή, πόλη της Ξάνθης. Τα κέντρα διασκέδασης πολλαπλασιάστηκαν  και οι νέοι της εποχής αγόραζαν μανιωδώς βινύλια για να πλουτίσουν τη δισκοθήκη τους. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσει η μικρή ακριτική Ξάνθη τους δικούς της Dj θρύλους με το δικό τους κοινό.

Στην εκδήλωση αυτή οι Dj εκείνης της εποχής θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco (Pigasos, Comfusio, Tango, Thamiris, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenager κ.α.).

Συμμετέχουν οι Dj Γιάννης Γεκτίδης, Βασίλης Μπουζούρης, Βαγγέλης Σίμος, Νίκος Ιγνατιάδης, Κώστας Κανάτας, Δημήτρης Σταυρίδης, Αλέκος Γιακατής, Σίφης Μεϊμαρίδης, Μπάμπης Θεοδωρίδης (Celedano), Δημήτρης Καζαζιάδης και άλλοι, ενώ στο μυαλό όλων θα υπάρχουν και όλοι αυτοί που δεν είναι πια μαζί μας

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως- 20:30 Disco Drops