Μάχη με τις φλόγες έδωσαν τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που καίει στην όχθη της Βιστωνίδας. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ξάνθη και τη Ροδόπη. 

Η φωτιά είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή ανάμεσα στο Κοπτερό και τη Διαλαμπή, στην όχθη του Βιστωνίδας, στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Τη νύχτα πέρασε και στην πλευρά του Νομού Ξάνθης, στην περιοχή του Σελίνου ενώ η κατάσβεση συνεχίζεται.

Με το πρώτο φως του ηλίου διαπιστώνεται ότι η φωτιά είναι σε ύφεση και οριοθετημένη αλλά τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επανήλθαν και επιχειρού, προκειμένου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Σημαντική ήταν τη νύχτα η συνδρομή των μηχανημάτων και του προσωπικού του Δ Σώματος στρατού καθώς και του Ερυθρού Σταυρού. Με βάση

Δεν έχουν απειληθεί κατοικίες αλλά έχουν καεί πάνω από 500 στρέμματα από πουρνάρια, χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, καλαμιές. Επί τόπου βρίσκονται οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Πώς ξεκίνησε η φωτιά

 

Νικόλαος Π. Τσαλικίδης- Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ροδόπης ΑΜΘ

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει αυτήν την στιγμή ανάμεσα σε δασικές εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Διαλαμπής-Κοπτερού, σε μία περιοχή όμως που δεν είναι κατοικημένη. Στην περιοχή αμέσως…