Με το καθιερωμένο μνημόσυνο και την επίσκεψη στον τάφο του Αλ. Μπαλτατζή, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του αγροτοσυνεταιριστή ηγέτη, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. 

Το Δελτίο Τύπου του Ιδρύματος Μελετών “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” αναφέρει:

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος  στην λιτή ομιλία του αναφέρθηκε στον «μεγάλο άνδρα που τίμησε με την δημιουργική πορεία του την Ξάνθη αλλά και την πατρίδα μας», τελέσθηκε,  την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 ημέρα εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, Θεία Λειτουργία  και  μνημόσυνο για τον αείμνηστο Πρόεδρο μας Αλέξανδρο Μπαλτατζή.

   Παραβρέθηκαν  ο  Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαρ., η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων κ. Ευα Τσακίρη, ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηευφραιμίδης Ιορδάνης , η κ. Νίνα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος και  ο Διευθυντής της ΕΑΣ Ξάνθης, ο πρόεδρος και μέλη του συλλόγου  υποτρόφων της ΣΕΚΕ από Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, το  Δ.Σ. του Κέντρου , μέλη και φίλοι του Κέντρου Μελετών.

  Λόγω σοβαρών υποχρεώσεων των  δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του Προέδρου τη ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδη Παναγιώτη και του εορτάζοντος πρώην Υπουργού κ. Κοντού Αλέξανδρου οι οποίοι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του Κέντρου για την απουσία τους.

  Μετά την Θεία Λειτουργιά, στον Ιερό Ναό των Κοιμητηρίων Ξάνθης,  εψάλη τρισάγιο στον τάφο του Μπαλτατζή όπου ο καλός του φίλος  Χρήστος Ζουρνατζίδης, γνωστός ως «Κίσσινγερ», τραγούδησε συνοδεία ποντιακής λύρας τραγούδι αφιερωμένο σε Εκείνον.

  Αιώνια η μνήμη Του.