Σε μήνυμά του μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ξάνθης, Γιώργος Παπαθανασίου, αναφέρει:

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και απόφοιτους που συμμετείχαν ως  υποψήφιοι στις πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τους ευχόμαστε υγεία δύναμη και αντοχή στη προσπάθεια επίτευξης των στόχων που θέτουν στην πορεία της ζωής τους.

Ευχόμαστε υγεία και δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς όλων των υποψηφίων και χαιρόμαστε με την δική τους χαρά και ικανοποίηση που ο καθένας από το πόστο του και με τον δικό του τρόπο φρόντιζε άοκνα την προσπάθειά τους.

Όσοι θα συνεχίσουν τη ζωή τους με τις σπουδές τους σε μία σχολή, αλλά και αυτοί που θα συνεχίσουν με διαφορετικό τρόπο την πορεία της ζωής, να θυμούνται ότι, οι μεγάλες άμεσες επιτυχίες και καινοτομίες επιτυγχάνονται με μη συμβατικούς τρόπους αναζήτησης και επίλυσης των προκλήσεων εμποδίων και προβλημάτων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης είχε και φέτος μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στην εισαγωγή στα ΑΕΙ που στα ΓΕΛ άγγιξε το 78%. Μαθητές των σχολικών μονάδων πέρασαν σε 324 διαφορετικές σχολές που περιλαμβάνονται σε 42 διαφορετικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ένα μεγάλο ποσοστό προτίμησε να σπουδάσει στο Δ.Π.Θ. (16,4%) και στο Α.Π.Θ. (13,2%), ενώ το 50% θα σπουδάσει σε ιδρύματα που βρίσκονται στο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και Θράκης.

Ευχόμαστε πάλι καλή επιτυχία στις σπουδές σας και στις επιλογές σας.