Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αναφέρεται:

Μετά από  τη  συνεργασία με το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη και τις άοκνες προσπάθειες των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ικανοποιήθηκε ένα αίτημα των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών του 2ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Ξάνθης για την επαναλειτουργία του τμήματος Κομμωτικής.

     Το τμήμα  Κομμωτικής είχε σταματήσει να λειτουργεί  από το 2013, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ   έθεσε εν μία νυκτί σε διαθεσιμότητα , μεταξύ άλλων ειδικοτήτων, και τους εκπαιδευτικούς  της Κομμωτικής. Αυτή η απόφαση έθεσε σε αχρηστία ένα άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο, που ήδη υπήρχε στο ΕΠΑΛ Ξάνθης, ενώ υποχρέωσε σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία δεκάδες μαθητών, οι οποίοι έπρεπε να μετακινηθούν σε όμορους νομούς , όπου λειτουργούσαν αντίστοιχα τμήματα , με ό,τι συνεπάγεται αυτό οικονομικά για τις οικογένειες  αλλά και για τους ανήλικους μαθητές. Εξάλλου, το τμήμα Κομμωτικής  συγκέντρωνε τις προτιμήσεις ενός μεγάλου αριθμού μαθητών.

   Με την  Υπουργική Απόφαση Φ20/132761/Δ4/2017 – ΦΕΚ 2884/Β/21-8-2017 του Υπουργείου Παιδείας , τροποποιείται  προγενέστερη υπουργική απόφαση για την καθορισμό ειδικοτήτων ανά ΕΠΑΛ.

    Μέσα στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει  δελτίο τύπου από τη Β/μια Ξάνθης, ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές σχετικά με τον  χρόνο αλλά και τον τρόπο πραγματοποίησης των εγγραφών.

  Εμείς  θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη και τα προβλήματά του, αφού αποτελεί γνώμονα και στόχο κάθε πολιτικής  μας επιλογής.