Στο στόχαστρο των “4” παρατάξειων της αντιπολίτευσης μπαίνει ο ορισμός συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ερχόμενη Τρίτη στις 2 μ.μ., ημέρα εορτασμού της μνήμης του Πολιούχου της Ξάνθης, Τιμίου Προδρόμου που είναι αργία για την πόλη. 

Με επιστολή που έστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κατηγορούν για προσπάθεια εξυπηρέτησης του παραταξιακού συμφέροντος και αποστροπής της συμμετοχής με συνεχείς ορισμούς ακατάλληλων ημερών και ωρών για τις συνεδριάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των “4” παρατάξειων:

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΞΑΝΘΗ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ, με αφορμή τον ορισμό συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης τη μέρα εορτασμού του πολιούχου στις 29 Αυγούστου απέστειλαν στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δρεμσίζη τη παρακάτω επιστολή:

Προς

Τον κ.Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης

Κύριε Πρόεδρε,

Έχουμε πεισθεί εδώ και χρόνια ότι ασκείτε τα καθήκοντα σας με κύρια σκοπιμότητα το στενό παραταξιακό σας συμφέρον.

Έχουμε ανεχθεί να ορίζετε συνεδριάσεις σε μέρες και ώρες που αναμενόμενο είναι ότι θα είναι δύσκολη η συμμετοχή πολλών δημοτικών συμβούλων.

Αυτή σας όλη η νοοτροπία είναι που σας οδηγεί άλλωστε κατ’ επανάληψη να ορίζετε συνεδριάσεις το μεσημέρι αντί το απόγευμα.

Παρ’όλο που ο νόμος προβλέπει να ορίζονται οι συνεδριάσεις με γνώμονα τη διευκόλυνση της συμμετοχής της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων.

Όμως πραγματικά δεν περιμέναμε να φτάσετε στο σημείο να ορίζετε συνεδρίαση ακόμη και την ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου της πόλης της Ξάνθης, που είναι και ημέρα αργίας για την πόλη μας.

Η συστηματική επανάληψη της ίδιας συμπεριφοράς από τη μεριά σας,  συνιστά υποβάθμιση της σημασίας και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οφείλετε επιτέλους να σέβεστε κάποια πράγματα. Εμείς ό,τι και να κάνετε θα είμαστε εκεί, αλλά η απαράδεκτη στάση σας θα σας χαρακτηρίζει πάντα, ανεξάρτητα αν η επιλογή αυτή οφείλεται αποκλειστικά σε σας ή και στον πολιτικό σας προϊστάμενο.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης

  • Έγκριση 2ου ΑΠ & 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Αποκατάσταση Διατηρητέου κτιρίου Δημαρχείου Ξάνθης & Αλλαγή χρήσης σε χώρο συνάθροισης κοινού και γραφεία – Προσθήκη ανελκυστήρα Α.Μ.Ε.Α.» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
  • Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΗΤΑ ΣΤΟ 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
  • Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε υποβολή πρότασης για την ένταξη των Στενών του ποταμού Νέστου , του παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου και της ευρύτερης περιοχής στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO (MAB) (εισηγήτρια Δέσποινα Χατζογλίδου)
  • Λήψη μέτρων για τις γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2017. (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
  • Έγκριση της με αριθμ.34/2017 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης; Δήμου Ξάνθης» περί 3ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2017 (εισηγητής Ηλίας Κρασούλης)
  • Έγκριση της με αριθμ.64/2017 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» (Υποβολή Απολογιστικού Πίνακα Εσόδων – Εξόδων ΟΙΚ. Έτους 2016. (εισηγητής Ηλίας Κρασούλης)
  • Λήψη απόφασης για τη μεταφορά Ιατροκοινωνικού Κέντρου Δροσερού από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης, στο Δήμο Ξάνθης και ανανέωση συμβάσεων προσωπικού δράσης «Κέντρα Νεότητας Δήμου Ξάνθη» (εισηγητής Ηλίας Κρασούλης)
  • Καθορισμός ειδικότητας τριών εγκεκριμένων θέσεων για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (εισηγητής Ηλίας Κρασούλης)
  • Έγκριση έκθεσης με τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού κατά το 2ο τρίμηνο του 2017 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
  • Έγκριση Ισολογισμού – Κατάσταση Αποτελεσμάτων – Πίνακας Διαθέσεως των αποτελεσμάτων χρήσης 2016 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
  • Ορισμός εκπροσώπου σου Δήμου Ξάνθης και του αναπληρωτή του , στην Αναπτυξιακή Ροδόπης – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (εισηγήτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)
  • Συγκρότηση Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων . (εισηγήτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)
  • Έγκριση διενέργειας προμηθειών για το οικ. Έτος 2017, προμήθεια απορρυπαντικών και συναφών ειδών (εισηγήτρια Πολυξένη Καρακατσάνη)
  • Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του καταστήματος Α΄ επί της οδού Π. Τσαλδάρη 115 (εισηγήτρια Κατερίνα Μαυρομάτη)
  • Έγκριση ανάληψης υποχρέωσης και έγκριση οργάνωσης εκδήλωσης στην Δημοτική Κοινότητα Ευμοίρου, Δημοτική Κοινότητα Κιμμερίων και Δημοτική Κοινότητα Σταυρούπολης στα πλαίσια εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου)
  • Λήψη απόφασης για τη διαγραφή οφειλής του Μ. Χ. (εισηγητής Μιχαήλ Παπαδόπουλος)
  • Λήψη απόφασης για την διαγραφή οφειλών. (εισηγήτρια Σιμέλα Σαροπούλου)
  • Έγκριση για συνδιοργάνωση εκδήλωσης και έγκριση ανάληψης υποχρέωσης (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου)
  • Οικονομική ενίσχυση Συλλόγων (εισηγήτρια Ξανθή Γκαϊτατζή)