Με μια ασυνήθιστη κίνηση ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ανακοίνωσε ότι ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης τίθεται εκτός ψηφοδελτίου για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές με το αιτιολογικό ότι οι επιλογές του δεν συμβαδίζουν με αυτές της Περιφερειακής Αρχής. Πάντως στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν τίθεται και εκτός συνδυασμού της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δείτε επίσης: Η απάντηση Αμοιρίδη: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου:

Από την επόμενη κιόλας μέρα της παραίτησής του από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης επέλεξε να ακολουθήσει ένα δικό του δρόμο, σε απόσταση από την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης, αγνοώντας τις επανειλημμένες συστάσεις και προειδοποιήσεις που του έγιναν. Για να δικαιολογήσει την επιλογή του αυτή προσπαθεί να εμφανιστεί ως μοναδικός εκφραστής του οράματος του εκλιπόντος Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.

Επειδή όμως κανένας δεν έχει δικαίωμα να βάζει τον εαυτό του πάνω από την Περιφέρεια, την παράταξη και τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και επειδή δεν υπάρχει χρόνος να ασχολούμαστε παρά μόνο με το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε, αποφάσισα να διευκολύνω τον κ. Αμοιρίδη στις επιλογές του.

Ανακοινώνω λοιπόν ότι θα είναι εκτός του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Αναγέννησης στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.