Κόντρα μεταξύ του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το νέο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς που κατατέθηκε από την κυβέρνηση.  

Ως ξεκάθαρη προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει το χώρο των συνεταιριστικών οργανώσεων χαρακτήρισε το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της ΣΑΣΟΕΕ, Αλέξανδρος Κοντός.  «Ήδη η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οργανωμένη σε ισχυρές βάσεις και λειτουργεί αυτόνομα, ανεξάρτητα και ακηδεμόνευτα. Η προσπάθεια δεν θα καταλήξει πουθενά όπως δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και ο νόμος περί συνεταιρισμών που ψήφισε η κυβέρνηση».

«Έχει τεράστια θέματα ο αγροτικός χώρος και θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων αγροτών αντί να προσπαθήσει να χειραγωγήσει  το συνεταιριστικό κίνημα, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινείται μόνο του χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις» αναφέρει ο Αλέξανδρος Κοντός, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις από το Κανάλι 6.

Σφοδρή επίθεση από Γιαννακίδη σε Κοντό

Απαντώντας ο βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης, ανέβασε τους τόνους επιτιθέμενος στον πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό.

«Όταν αυτές οι κατηγορίες εξαπολύονται από τον Αλέξανδρο Κοντό, που έχει διατελέσει Υπουργός και επί χρόνια βουλευτής, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να αναλογιστούμε τις επιπτώσεις στην κοινωνία, που γνωρίζουμε, όπως τα περίφημα πακέτα Χατζηγάκη και Κοντού ή όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στη συνέντευξη του πρώην Νομάρχη και Βουλευτής Δράμας. Κ. Ευμοιρίδη» ανέφερε.

Παράλληλα επιτέθηκε κάνοντας λόγο για προσπάθεια επανόδου του πρώην Βουλευτή στο πολιτικό σκηνικό μέσω της ΣΑΣΟΕΕ και αμφισβήτησε τις προθέσεις του χώρου της ΝΔ για τους συνεταιρισμούς, κάνοντας λόγο για παθογένειες του παρελθόντος.  «Καλούμαστε να απαντήσουμε είναι αν πρέπει να ανανεωθεί η όχι το νομικό πλαίσιο του αγροτοσυνδικαλιστικού χώρου, που ισχύει από το 1983 και αν πρέπει να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα» , είπε και συνόψισε: «Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν φωνές που τους ικανοποιούν όσα συμβαίνουν στον αγροτοσυνδικαλιστικό χώρο σε αντίθεση με την άποψη της κυβέρνησης» είπε ο βουλευτής Ξάνθης.

Επιφυλάξεις από Δαλάτση

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο εκπρόσωπος του αγροτικού συλλόγου Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης που σημείωσε ότι καλύτερα είναι να ακούσει η κυβέρνηση τους αγρότες και να μην τους αγνοήσει. Πάντως ανέφερε ότι θα καταθέσουν τις απόψεις τους στη διαβούλευση και ότι οι αγρότες, ειδικά οι νέοι, θα πρέπει να συνεννοούνται χωρίς τις παρεμβάσεις των κομμάτων.