Η τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής πριν τις Γιορτές Παλιάς Πόλης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημαρχείο της Ξάνθης.

Η συνεδρίαση είχε χαρακτήρα προετοιμασίας και συντονισμού για τις τελευταίες λεπτομέρειες και για το λόγο αυτό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Διεύθυνσης Υγείας, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, του Ερυθρού Σταυρού, του ΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΟΕΒΕ κ.α.

Βασικό ζητούμενο η υγιεινή και η τήρηση της νομοθεσίας για τα τρόφιμα και την οργάνωση στα στέκια αλλά και η ασφάλεια, όπως ζήτησαν Αστυνομία και Πυροσβεστική, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στους δρόμους της Παλιάς Πόλης.

Προβληματισμός για τις υποχρεώσεις των Συλλόγων

Τους Συλλόγους απασχολεί και τέθηκε για άλλη μια χρονιά, το θέμα της τήρησης της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας που αγγίζει και το θέμα των μουσικών που απασχολούνται σε ορχήστρες. Ανάμεσα στους συλλόγους υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως γνωστόν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, υπενθύμισε ότι οι Σύλλογοι είναι πλήρως ενημερωμένοι και ότι το Κέντρο από την πλευρά δεν κάνει υποδείξεις στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Νωρίς φέτος οι οργανωτικές για τις ΘΛΕ

Κατά τα άλλα, προαναγγέλθηκε ότι οι συνεδριάσεις για τις ΘΛΕ 2018 θα ξεκινήσουν αρκετά νωρίς, κυρίως με στόχο την εξωστρέφεια σε Τουρκία και Βουλγαρία.