Για ασήμαντη αφορμή ένας 21χρονος από την Ξάνθη “έβγαλε μαχαίρι” και τραυμάτισε σοβαρά ένα 22χρονο το απόγευμα της Κυριακής. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xanthi2.gr,  στην οδό Ομήρου και ενώ η οικογένεια του θύματος ετοιμαζόταν να αναχωρήσει με το αυτοκίνητo, ο 21χρονος διαφώνησε με τη θέση στάθμευσης του ΙΧ και έκανε υποδείξεις στον οδηγό, ισχυριζόμενος ότι επιχείρησε όπισθεν σε μονόδρομο. Ο εκνευρισμός προκάλεσε διαφωνία και ο 21χρονος ανέβηκε στο διαμέρισμά του πήρε ένα μαχαίρι και κατέβηκε στο δρόμο, όπου μαχαίρωσε τον 22χρονο οδηγό !

Ακολούθως αποπειράθηκε να μαχαιρώσει και το 47χρονο θείο του, χωρίς επιτυχία, ανέβηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και απειλούσε την οικογένεια και τους περίοικους, που παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι. Επί τόπου επενέβη η Αστυνομία η οποία πραγματοποίησε επιχείρηση στο διαμέρισμα, ακινητοποίησε το δράση και τον συνέλαβε άμεσα.

Στην εντατική το θύμα – Στον Εισαγγελέα ο “μαχαιροβγάλτης”

Το θύμα τραυματίστηκε στη θωρακική χώρα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε τραύμα 3 εκατοστών. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου στην Εντατική του Νοσοκομείου Ξάνθης και είναι σε καταστολή. Η οικογένειά του είχε βρεθεί στην Ξάνθη από την Κατερίνη, για μια βάφτιση και ήταν έτοιμη να αναχωρήσει, την ώρα του επεισοδίου.

Ο 21χρονος δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, το πρωί της Δευτέρας με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας,  απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται στην Αστυνομία της Ξάνθης.