Θετικές και αρνητικές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της δημοτικής αρχής των Αβδήρων να ζητήσει την πρόσληψη 10 ατόμων στην καθαριότητα, στο πλαίσιο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων για τους συμβασιούχους της καθαριότητας, όσες είναι και οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται για τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Aντιδρούν συνδικαλιστές και Γαλανόπουλος

Η απόφαση προκαλεί την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ξάνθης.  Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος  του Σωματείου και, ταυτόχρονα, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο , Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο Δήμος μέχρι σήμερα απασχολούσε 17 συμβασιούχους στην καθαριότητα ενώ η πρόταση του Δημάρχου για 10 θέσεις,  «αφήνει έξω» 7 άτομα στα οποία είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες μόνιμης πρόσληψης.

Θετικός ο Καλιαμπάκας

Θετικά τοποθετείται ο επικεφαλής της παράταξης «Στροφή» Νίκος Καλιαμπάκας που πιστεύει ότι παραπάνω προσλήψεις από τον αριθμό των οργανικών θέσεων θα αποβεί σε βάρος του Δήμου μακροπρόθεσμα. «Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις είναι 10. Αν πάρουμε παραπάνω ο Δήμος δεν θα μπορεί να αναπτεξέλθει, οικονομικά και θα επιστρέψουμε σε παλιές εποχές. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας και να έχουμε μακροχρόνιο πλάνο» εκτιμά ο Νίκος Καλιαμπάκας.

Απαντώντας γιατί σήμερα απασχολήθηκαν  17 αντί για 10 συμβασιούχοι, ο Νίκος Καλιαμπάκας σημειώνει ότι αυτό είναι ζήτημα του Δημάρχου, και μόνον αυτός μπορεί να το απαντήσει .