Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι έρχεται το 1ο Fyki Fyki Festival …

Κυριακή 20 Αυγούστου στην παραλία Mαγγάνων στην Ξάνθη στο Beach bar koukoutsi…

Line up :

The Balguns (SKG)

Bailemos (SKG)

The Coconaut Rockers

After party με dj George X & dj Aris!!

Ώρα έναρξης : 20:30

Είσοδος δωρεάν!!

Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από το κέντρο της Ξάνθης

Τηλέφωνο κρατήσεων : 6955266948

#fykifykifestival #vatraxoi #xanthi #magganabeach #koukoutsi

 

The Balguns bio:

The Balguns το όνομα της μπάντας μας γιατί τα όπλα είναι όλα σκληρά αλλά αυτά της μουσικής φίνα. Υπάρχουμε από το καλοκαίρι του 2012, ξεκινώντας να δημιουργούμε σε ένα χωριό της Έδεσσας, βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να δουλεύουμε με πίστη και αφοσίωση στη μουσική, με την οποία ονειρευόμαστε, ταξιδεύουμε, ζούμε…

Από τα πρώτα βήματα της μπάντας είχαμε την τιμή και την χαρά να παίξουμε σε διάφορα festivals ανά την Ελλάδα, όπου μερικά από αυτά είναι και μεγάλου βεληνεκούς. Ενδεικτικά: RiverParty  (Νεστόριο), Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Χανίων , Dramaica (Δράμα), BalkanFest (Θεσσαλονίκη), Edessycho (Έδεσσα), … Επίσης έχουμε μοιραστεί το stage με καταξιωμένους μουσικούς με δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς: ImamBaildi, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, AromaCaribe, Skaribas, Baildsa, Fundracar…

Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι από τις αρχές της ύπαρξής μας συνθέτουμε δικά μας κομμάτια με στίχο αλλά και instrumental. Οι διαφορετικές μουσικές επιρροές των μουσικών της μπάντας, μας οδήγησαν στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερου style παιξίματος και ήχου, που το ονομάζουμε BalkanCon-Fusion. Πιο συγκεκριμένα, ως βασικό συστατικό χρησιμοποιούμε την βαλκανική μουσική από όπου και αντλούμε θέματα και ρυθμούς από την παράδοση της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια μίξη παράδοσης με τα δυτικά, μοντέρνα είδη μουσικής όπως Jazz, rock, funk Κ.λ.π. Τέλος η playlist απαρτίζεται, πέρα από τις δικές μας συνθέσεις, με ξεσηκωτικές διασκευές ευρέως γνωστών τραγουδιών καθώς και χορευτικά παραδοσιακά κομμάτια διασκευασμένα από εμάς.

 

Bailemos bio:

Οι Bailemos είναι μια μουσική κοινότητα από τη Θεσσαλονίκη. Το όνομά τους, προερχόμενο από το ισπανικό ρήμα « Bailemos» (χορεύουμε), σημαίνει «ας χορέψουμε». Το συγκρότημα δημιουργείται τον Σεπτέμβρη του 2014 όταν οι Πάνος Παπαδόπουλος , Θανάσης Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Βαρελάς συναντιούνται σε ένα live και βρίσκουν την ευκαιρία να ανέβουν επί σκηνής για πρώτη φορά και να τζαμάρουν για περίπου 15 λεπτά κυρίως γύρω από τη reggae μουσική. Αυτό το 15λεπτο τζαμάρισμα ήταν η αφορμή για τους 3 να δημιουργήσουν τους Bailemos.

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΣΤΙΧΟΣ

Το συγκρότημα στα πρώτα του βήματα, έχει προσανατολισμούς σε διάφορα είδη μουσικής όπως την balkan, τη swing, την punk αλλά πάντοτε με μια μεγαλύτερη προτίμηση στη reggae και τη ska. Με τον καιρό και καθώς γράφτηκαν και τα πρώτα τους κομμάτια («Isolation» και «Σκύλος»), οι Bailemos θεωρούν σημαντικό να αποκτήσουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα κι έτσι εξελίσσονται μετά από μερικούς μήνες σε μια ska – reggae – dub μπάντα. Βεβαία , πέρα από αυτά τα 3 ειδή ενσωματώνουν είτε στα δικά τους κομμάτια είτε στις διασκευές και αλλά συγγενή ειδή όπως η rocksteady και η one drop. Επιρροές επίσης των μελών της μπάντας εισχωρούν στη σύνθεση των κομματιών τους , αλλά πάντοτε διακριτικά ώστε να διατηρείται το προσωπικό τους στίγμα. Ο, κυρίως, ελληνικός στίχος τους κοινωνικός, σατυρικός αλλά και πολίτικος διακατέχεται από αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά χαρακτηριστικά. Κοινή αφετηρία για όλη την Bailemoπαρέα είναι ότι είμαστε πολίτες του κόσμου κι ότι οι λαοί ανεξαρτήτως χρώματος , θρησκείας , σεξουαλικής προτίμησης δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα παρά μόνο να ενώσουν.

 

The Coconaut Rockers bio:

Διαστημάνθρωποι σε μινόρε. Καρύδες που κοιτάνε στο άπειρο. Μουσικάντηδες για punk καρσιλαμάδες. Και μια μπάντα από την Ξάνθη που συνδυάζει τους mainstream balkan ρυθμούς του Bregovic και του Shantel με τους ξεσηκωτικούς λατινοska ήχους των Mano Negra, και τις ξέφρενες μουσικές των Gogol Bordello με κομμάτια που άφησαν εποχή στο ελληνικό πεντάγραμμο! Οι Coconaut Rockers, από τους δρόμους της Ξάνθης, έρχονται να αφήσουν το στίγμα τους! Η μπάντα ξεκίνησε αρχικά από τον Billy Daniel’s και τον Rafael Toast τον Μαϊο του 2013 ως μία υλοποίησή της, στους δρόμους της Ξάνθης κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής.Από τη μπάντα πέρασαν αρκετοί μουσικοί ώστε να εδραιωθεί πλέον το σημερινό σχήμα:

Billy Alexandridis (Vox,Gtr)

Rafa Tasios (Vox,Gtr)

Lefteris Iliadis (Trumpet)

Xaris Laza (Sax)

Nikos Mitsou (Bass Gtr)

Chris Papadopoulos (Violin)

Stratos Logan (Drums)

Με ένα πλήθος εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και τη συμμετοχή τους σε πολλά φεστιβάλ,έχουν μοιραστεί την ίδια μουσική σκηνή με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου, Imam Baildi,Koza Mostra,Σ.Μάλαμα,Μακρινά Ξαδέρφια και Θοδωρή Κοτωνιά, Χαίνηδες, Μελίνα Ασλανίδου, χαλκοManiacs, Πουλικάκο και Σπυριδούλα,Θραξ Πανκς,Folk ‘n’ Roll, Skary Face και άλλους.Στόχος της μπάντας είναι να συνεχίσουν τη δυναμική τους ξεσηκωτική πορεία παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη δουλειά μετά το demo που κυκλοφόρησε με το αρχικό σχήμα στο ξεκίνημα τους το 2013.