Για εικονική πραγματικότητα κάνει λόγο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νίκος Ανταμπούφης σε δηλώσεις του για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής τον οποίο χαρακτηρίζει «παιχνίδι κρυφών λέξεων». «Στις 80 σελίδες έλειπαν τρεις λέξεις: Το δημοτικό πάρκινγκ, τα τραπεζοκαθίσματα και το Κολυμβητήριο. Αυτό σημαίνει ότι παραδέχεται πως δεν έκανε τίποτε για αυτά τα ζητήματα αλλά και ότι δεν τους δίνει ιδιαίτερη σημασία», υποστήριξε ο Ν. Ανταμπούφης σε τηλεοπτικές δηλώσεις.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μαζί με τον απολογισμό έγινε και αυτός του Συμπαραστάτη του Δημότη, τον οποίο χαρακτήρισε απογοητευτικό λέγοντας ότι  «ήταν μια πρόχειρη δουλειά με συρραφή κειμένων, αρκετά εκ των οποίων ήταν αντιγραφές».

«Όλα αυτά δείχνουν προχειρότητα κατά την άποψή μας και εμείς θα συμφωνήσουμε με την τελευταία πρόταση του απολογισμού και του Δημάρχου ότι εργάζεται για μια πόλη ευρωπαϊκή,  καθαρή και όμορφη, δηλαδή παραδέχεται ότι κάτι τέτοιο  δεν είναι σήμερα η Ξανθη,»

Ενόχληση για τον τρόπο παρουσίασης κυβερνητικών πρωτοβουλιών

Παράλληλα, εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι τα προγράμματα που σχεδιάζει και υλοποιεί η κεντρική διοίκηση ή η περιφέρεια, ειδικά στην κοινωνική πολιτική, εμφανίστηκαν ως προγράμματα του Δήμου Ξάνθης με συνεργάτη την Κυβέρνηση, κάτι που είναι αντιστροφή της πραγματικότητα.

«Το μόνο που μπορούμε να συνοψίσουμε για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, κάνουν ότι διοικούν το Δήμο και εμείς κάνουμε ότι έχουμε δημοτική αρχή», κατέληξε, όπως και στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης.

Ρεκάρης: Απουσίασαν τα βασικά ζητήματα της πόλης

Από την πλευρά του ο νεοεισελθείς στο Δημοτικό Συμβούλιο Μιχάλης Ρεκάρης, σε δηλώσεις του για την πρώτη εμπειρία απολογισμού,  έκανε λόγο για όμορφο περιτύλιγμα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και ανέφερε ότι δεν περιείχε τα αδέσποτα, το κλειστό κολυμβητήριο, τις κλειστές παιδικές χαρές και τα προβλήματα στους δρόμους.

«Ο επικεφαλής της παράταξής μας Μανώλης Φανουράκης έκανε μια σειρά από ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν από το Δήμαρχο» είπε και πρόσθεσε ότι η εποχή που επελέγη και η ακατάλληλη αίθουσα συντέλεσαν στη μηδενική παρουσία του κόσμου.