Με υδροφόρες του Δ΄Σώματος Στρατού  μεταφέρεται πόσιμο νερό σε απομακρυσμένους οικισμούς του Δήμου Μύκης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. 

Μετά από έκκληση του Δήμου Μύκης προς το Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Γ. Καμπά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα λειψυδρίας στην ορεινή περιοχή, υδροφόρες του Δ΄ΣΣ έχουν αναλάβει δράση από τις 14 Αυγούστου και
για ένα μήνα θα μεταφέρουν νερό για την ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής.

Πρόκειται για μια ακόμη δράση στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου και της εξωστρέφειας του Στρατού απέναντι στο κοινωνικό σύνολο καθώς το Δ΄Σώμα στέκεται αρωγός στις ανάγκες των κατοίκων.

Ευχαριστεί ο Δήμος Μύκης

Από την πλευρά του, ο Δήμος Μύκης ευχαριστεί το Δ Σώμα Στρατού και προσωπικά το Στρατηγό όσο και τη βιομηχανία ΔΕΛΤΑ, που διέθεσε επίσης κάποια βυτία στην ίδια προσπάθεια.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μύκης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης και οι κάτοικοι της περιοχής ευχαριστούν θερμά την Διεύθυνση και το προσωπικό της εταιρίας «Βιομηχανία Γάλακτος ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ» που δραστηριοποιείται στην Θράκη με έδρα την Συδιν Ξάνθης καθώς επίσης και τον Στρατηγό – Διοικητή του Δ΄ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ κ. Καμπά Γεώργιο και τα στελέχη αυτού, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Μύκης, των κατοίκων και των κτηνοτρόφων της ορεινής περιοχής.

Το αίτημα είχε υποβληθεί μετά την Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μύκης, για την διάθεση βυτιοφόρων οχημάτων μεταφοράς πόσιμου ύδατος σε οικισμούς του Δήμου Μύκης στην δύσκολη περίοδο λειψυδρίας.

“Με την κίνηση τους αυτή τόσο η Βιομηχανία Γάλακτος ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ όσο και το Δ΄ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ απέδειξαν για μια ακόμη φορά πέραν των άλλων, την ιδιαίτερη ευαισθησία και τον κοινωνικό τους χαρακτήρα στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Μύκης και των κατοίκων της περιοχής” αναφέρει η ανακοίνωση.