Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνουν από τις 18 ως τις 20 Αυγούστου στη Σταυρούπολη ο «Ορφέας», το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 18 Αυγούστου
- 20.00: Συνάντηση χορωδιών. Μια βραδιά γεμάτη από ελαφρολαϊκά τραγούδια μεγάλων συνθετών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και άλλων) που σφράγισαν με τις μοναδικές φωνές τους γνωστοί τραγουδιστές (Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης και άλλοι).
Σάββατο 19 Αυγούστου
- 21.00: 9η γιορτή χωριάτικης πίτας υπό τους ήχους του Δημήτρη Μπάση. Στους επισκέπτες θα διατίθενται πίτες-δημιουργήματα των γυναικών της Σταυρούπολης.
Κυριακή 20 Αυγούστου
- 20.00: Η γιορτή των παιδιών. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Βίκτωρ και ο μικρός βιολιστής» της Όλγας Χαιροπούλου-Γεκτίδου. Στη συνέχεια θέατρο σκιών «Τα παραμύθια Του Καραγκιόζη – Ο Καραγκιόζης γραμματικός».