Οι καθιερωμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το διήμερο της Παναγίας και την πρόσβαση στα μοναστήρια της Ξάνθης εκδόθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και θα ισχύσουν από τις 2μ.μ. της παραμονής μέχρι τις 2 μ.μ. ανήμερα της Παναγίας. 

Αναλυτικά η απόφαση:

Απαγορεύουμε την αντίστροφη κυκλοφορία όλων των οχημάτων, πλην των λεωφορείων Δ.Χ. και επιβατηγών Δ.Χ. (ταξί – αγοραία), από την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας Ξάνθης, προς την πόλη της Ξάνθης, δια της οδού Έβρου.

β)   Η κυκλοφορία των οχημάτων που απαγορεύεται να έχουν αντίστροφη κίνηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, προς την πόλη της Ξάνθης, θα γίνεται δια της περιαστικής οδού που διέρχεται μπροστά από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς, από τη διασταύρωση που βρίσκεται στο 4ο χλμ. της ε.ο. Ξάνθης – Σταυρούπολης, από τη γέφυρα του ποταμού Κοσύνθου, μπροστά από το Στρατοδικείο και την οδό Σάρδεων.

γ)   Απαγορεύουμε τη στάθμευση των οχημάτων, από τη διασταύρωση των οδών Έβρου – Κατσώνη & Σπάρτης, μέχρι και την πάροδο προς την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, πλην των λεωφορείων Δ.Χ., τα οποία να σταθμεύουν σε ελεγχόμενο χώρο απέναντι από την πάροδο προς την Ιερά Μονή και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο, για την αποβίβαση και επιβίβαση του επιβατηγού κοινού.

δ)   Επιτρέπουμε τα στάθμευση των οχημάτων μετά την πάροδο προς την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και μόνο από τη δεξιά πλευρά, σε σχέση με την πορεία των οχημάτων, ώστε να μην παρεμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων Άμεσης Βοήθειας (Πυροσβεστικής, Δασαρχείου κ.λ.π.).

ε)    Όλα τα παραπάνω περιοριστικά της κυκλοφορίας μέτρα θα ισχύσουν από την 14.00΄ ώρα της 14-08-2017, μέχρι και την 14.00΄ώρα της 16-08-2017.