Ενδοπαραταξιακή κόντρα με αφορμή τις άδειες ΕΔΧ Ταξί στην Ξάνθη έχει ξεσπάσει στην παράταξη της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ. 

Η διαμάχη ξεκίνησε μετά την καταγγελία του περιφερειακού συμβούλου Ι. Χατζηγκενέ για τον τρόπο που δόθηκαν οι άδειες ΕΔΧ Ταξί στην ορεινή Ξάνθη και, ειδικότερα, στις δύο ορεινές διοικητικές μονάδες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, την 6η (Μύκης, Ωραίου, Εχίνου) και την 8η (Κοτύλης). Ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας υποστήριξε ότι το καταπατήθηκε η  υπάρχουσα νομοθεσία με άδειες αγοραίων ταξί να δίνονται “σε κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, οι οποίοι όχι μόνο δεν πληρούν τις βασικές προδιαγραφές αλλά έχουν ήδη στην κατοχή τους δύο ή ακόμη και τρια ταξί” και για αδικίες σε βάρος περιοχών. Ακολούθησε ανώνυμη καταγγελία που κατηγόρησε την Περιφέρεια για άδεια που δόθηκε σε υποψήφιο της παράταξης και της Νέας Δημοκρατίας.

Τελικώς, η Περιφέρεια, με μια τυπική ανακοίνωση, παραθέτει τη νομοθεσία και τις εξηγήσεις της αρμόδιας διεύθυνσης. “Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης νέων αδειών ΕΔΧ-ΤΑΞΙ στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, σας αποστέλλουμε συνημμένα υπηρεσιακό σημείωμα από το Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καθώς και τα άρθρα του σχετικού νόμου για πληρέστερη ενημέρωση” αναφέρει:

Υπηρεσιακό Σημείωμα Ν.4070 2012