Φωτιά στο Περιαστικό Δάσος της Ξάνθης ξέσπασε λίγο μετά πριν τη 1μ.μ. της Πέμπτης . 

Άμεσα μετακινήθηκαν έξι οχήματα και αρκετοί άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που την εντόπισαν στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης-Σταυρούπολης δίπλα στο δρόμο και προς την πλευρά του ποταμού Κόσυνθου.

Η Πυροσβεστική πρόλαβε τη φωτιά σε έρπουσα μορφή και την κατέσβεσε αμέσως πριν επεκταθεί στα δέντρα. Λόγω των ανέμων αλλά και των πεύκων που υπάρχουν στην περιοχή, θα μπορούσε να λάβει μεγάλες διαστάσεις, αν δεν υπήρχε έγκαιρη επέμβαση.

Από τσιγάρο πιθανότατα η φωτιά

Από τη φύση της φωτιάς και το σημείο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τσιγάρο που πέταξε κάποιος οδηγός και προκάλεσε την πυρκαγιά ενώ πιο απίθανη είναι η εκδοχή του εμπρησμού λόγω του σημείου.

Η Αστυνομία, με άνδρες της ΔΙΑΣ, ρύθμισε προσωρινά την κυκλοφορία στο σημείο, μέχρι την κατάσβεση της πυρκαγιά ενώ την Πυροσβεστική ειδοποίησε ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης, που περνούσε από το σημείο.

Συνεδρίαζαν για την αντιπυρική προστασία !

Κατά σύμπτωση την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην ΠΕ Ξάνθης ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής προστασίας το ερχόμενο τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Έτσι άμεσα στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Θ. Ηλιάδης και ο εντεταλμένος πολιτικής προστασίας Π. Ταρενίδης. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Νίκος Εφραιμίδης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της ΠΕ Ξάνθης Γ. Καφούτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μ. Σδρέβανος και εκπρόσωποι του στρατού.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Στις 10-8-2017, ημέρα Πέμπτη και περί Ω/13:20΄,ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά η Υπηρεσία μας για πυρκαγιά στο περιαστικό Δάσος Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στο 2ο χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Σταυρούπολης. Στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβησαν άμεσα έξι (6) Πυροσβεστικά οχήματα με δεκαπέντε (15) υπαλλήλους, οι οποίοι έθεσαν γρήγορα την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Την κατάσβεση διηύθυνε ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ. Ρούτσιας Γεώργιος. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα. Ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσίας μας.