Χωρίς ρεύμα έμεινε η πόλη της Ξάνθης το πρωί του Σαββάτου στις 11,  και για μία ώρα, λόγω βλάβης. 

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ στην Ξάνθη Βασίλη Σαρρή, η βλάβη προέκυψε όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ένας από τους δύο μετασχηματιστές του τοπικού υποσταθμού, που τροφοδοτεί την πόλη.

Λίγη ώρα αργότερα σε επικοινωνία του με το xanthi2.gr, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ επικοινώνησε με το xanthi2.gr και ανέφερε ότι ένα μεγάλο πουλί, πιθανότατα γεράκι, συγκρούστηκε με τον κεντρικό διακόπτη του Μετασχηματιστή της πόλης της Ξάνθης και αποτεφρώθηκε με αποτέλεσμα να τον θέσει εκτός λειτουργίας !

Οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ που βρέθηκαν στο σημείο μετέφεραν τα φορτία στο δεύτερο μετασχηματιστή της περιοχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος και μετά τις 11 σταδιακά η παροχή του ρεύματος επανήλθε στην πόλη της Ξάνθης.

Βλάβες εξαιτίας ζώων, καταγράφονται συχνά στο δίκτυο του ρεύματος, τρωκτικών, αλλά και πουλιών !

Και χωρίς νερό στην παλιά Αστυνομία !

Ταυτόχρονα, χωρίς νερό έμεινε η περιοχή γύρω από την παλιά Αστυνομία, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΥΑΞ.  Από το πρωί του Σαββάτου, λόγω βλάβης στην οδό Χατζησταύρου διακόπηκε η παροχή νερού και επανήλθε σταδιακά πριν το μεσημέρι

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς κάθε εβδομάδα υπάρχει σοβαρή βλάβη κατά μήκος της οδού Χατζησταύρου, τους καλοκαιρινούς μήνες.