Με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας θα ορίζονται στο εξής σημαιοφόροι και παραστάτες στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μέχρι σήμερα η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων για την κατάθεση στεφάνου ήταν μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που είχαν συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία και σε περίπτωση ισοβαθμίας γινόταν κλήρωση μεταξύ τους.

Αντιδρά η Νέα Δημοκρατία

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Νίκης Κεραμέως, η οποία υπογράμμισε ότι «για άλλη μια φορά αποθεώνεται η λογική της ήσσονος προσπάθειας».

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, καταργεί το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή́ σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου και εισάγει την κλήρωση ως τρόπο επιλογής», τόνισε σε σχετική της δήλωση και πρόσθεσε ότι επιπλέον, καταργεί την παρουσία σημαιοφόρων στις δοξολογίες. Κατά την κ. Κεραμέως, με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ανατρέπει παραδόσεις δεκαετιών στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού.

«Το μήνυμα που δίνουν στη νέα γενιά είναι ότι δεν χρειάζεται προσπάθεια και προσωπικός αγώνας για την επιτυχία και την καταξίωση, αλλά τύχη», συμπλήρωσε. Όπως υποστήριξε, αυτό που επιχειρεί λυσσαλέα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Παιδεία είναι «να γίνουν όλοι ίσοι με το βλέμμα προς τα κάτω. Σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα της μετριότητας και της ημιμάθειας». «Στον αντίποδα, η δική μας λογική για την Παιδεία, το δικό μας όραμα, συνίσταται στο αξιακό τρίπτυχο της αριστείας, της φιλομάθειας και της αξιοκρατίας», κατέληξε.