Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή μερίδας κτηνοτρόφων της ορεινής περιοχής Σταυρούπολης που υποστήριζαν τη θανάτωση και όχι τον εμβολιασμό των βοειδών που προσβάλλονται από τη Βρουκέλλωση ενώ η κύρια προσφυγή θα συζητηθεί τον Οκτώβριο. 

Σχολιάζοντας το θέμα στο Κ6, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τους κτηνοτρόφους, που ήθελαν να προστατέψουν το ζωικό τους κεφάλαιο, αντιδιαστέλλοντας όσους προσέφυγαν εναντίον της απόφασης του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, κάτι που αποδίδει  σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι με τη διαδικασία των θανατώσεων που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, έχει εξαφανιστεί το 1/4 του ζωικού κεφαλαίου στην περιοχή της Σταυρούπολης και “κάποιοι έχασαν μια και δύο φορές τα κοπάδια τους” ενώ στην όμορη περιοχή του Παρανεστίου εφαρμόζεται ο εμβολιασμός.

Ο Βουλευτής Ξάνθης, έκανε λόγο για “αλχημείες” της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας προκειμένου να αποδείξει ότι το πρόβλημα με τη Βρουκέλλωση ήταν σε χαμηλό επίπεδο, όσον αφορά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που είχαν σταματήσει από τις αρχές του 2017. Τέλος, σημειώνει ότι το 2016 συνελήφθη υπάλληλος του εργαστηρίου που έκανε τις σχετικές αναλύσεις, για απάτη, με την κατηγορία ότι εξέδιδε ψευδή αποτελέσματα και στη συνέχεια εκβίαζε τους κτηνοτρόφους.