Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ γατ ην επίσκεψη και την κομματική σύσκεψη στην Ξάνθη, αναφέρεται:

Την Τρίτη, 25/07/2017, η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, πραγματοποίησε  επίσκεψη στην Ξάνθη. Το απόγευμα συμμετείχε στο Περιφερειακό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Ελισσώ, όπου τέθηκαν οι στόχοι και οι δράσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜΘ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της, που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Ως βασική προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση, τόνισε πως  είναι να  καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της περιοχής σε υποδομές. Πέρα όμως από τις μεγάλες υποδομές κρίσιμα είναι και μία σειρά από μικρά και μεσαία έργα σε κάθε Αντιπεριφέρεια και Δήμο, συμπληρωματικά σε άλλα υπάρχοντα, που ξεκλειδώνουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της κάθε περιοχής και δίνουν ώθηση στην τοπική οικονομία για τη δίκαιη ανάπτυξη, βασισμένη σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας, γίνονται προσπάθειες για την  εκπόνηση ενός προγράμματος με στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή.

Κλείνοντας επανέλαβε τη δέσμευση ολόκληρης της κυβέρνησης ότι το βάρος αυτού του εγχειρήματος θα περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τη διαβούλευση και τον σχεδιασμό στην υλοποίηση.