“Η επίθεση που δέχτηκα δείχνει ποιοι προσπαθούν να βάζουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε μειονότητα και πλειονότητα” είπε ο νέος επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο, Σιαμπάν Μπαντάκ σε τηλεοπτική του δήλωση, διαψεύδοντας φήμες περί απόσχισης των μειονοτικών συμβούλων, που συνόδεψαν την εκλογή του. 

“Εμείς έχουμε εκλεγεί από την πλειονότητα και από τη μειονότητα και τους εκπροσωπούμε όλους”, είπε και σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει  την αντιπολιτευτική τακτική  της παράταξης που ίδρυσε ο Δημήτρης Μπένης, απέναντι στη δημοτική αρχή.

Γ. Τσεγγελίδης: Ομόφωνη η εκλογή Μπαντάκ ως επικεφαλής

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσεγγελίδης διέψευσε, επίσης, ότι ψήφισε λευκό στη διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού της παράταξης και έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση ενώ συμπλήρωσε ότι παραδοσιακά “ο συνδυασμός αυτός ποτέ δεν ακολούθησε στερεότυπα”.

Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6, δικαιολόγησε για πρώτη φορά τις συνεχόμενες απουσίες του μέχρι σήμερα από τις συνεδριάσεις, που οφείλονται σε “διαφωνία του με την αντιπολιτευτική στάση που ακολούθησε η παράταξη” και προανήγγειλε ότι στο εξής θα είναι πιο δραστήριος στα καθήκοντά του και θα εντείνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους.