Την Παρασκευή 21/7 ο Σύλλογος Σκακιστών «Δημόκριτος» Ξάνθης πραγματοποίησε δωρεά 127 παιδικών βιβλίων, τριών επιτραπέζιων παιχνιδιών και ενός Scramble στη παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης .

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανάρτηση, μεταξύ άλλων: “Διαπιστώσαμε την ευαισθησία των γιατρών και της προϊσταμένης της παιδιατρικής κλινικής σχετικά με τη δυσκολία να περάσει μια μέρα για ένα άρρωστο παιδί στο νοσοκομείο , αλλά και την ύπαρξη μέσα στην παιδιατρική κλινική ειδικά διαμορφωμένου ευρύχωρου όμορφου δωματίου με παιχνίδια, παιδικά καρεκλάκια και τραπεζάκια και αρκετά βιβλία για μικρά παιδιά, δίπλα στο γραφείο της προϊσταμένης .

Όλοι όσοι άφησαν στον υποδοχέα του συλλόγου στο κολυμβητήριο τα βιβλία που δωρήθηκαν πρέπει να είναι υπερήφανοι γιατί η βιβλιοθήκη της παιδιατρικής κλινικής είναι πλέον πλήρης με βιβλία για όλα τα παιδιά κάθε ηλικίας που θα νοσηλευθούν, βοηθώντας τα να περάσουν καλύτερα στο κρεβάτι του πόνου.

Διαπιστώσαμε ότι η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει να διατίθενται χρήματα για τη στελέχωση του χώρου που περιγράψαμε , γι αυτό καλούμε όσες έχουν πτυχίο βρεφονηπιοκόμου ή νηπιαγωγού και επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Φίλιππο Στεργίου στο τηλέφωνο 6945342891 ή να στείλουν μήνυμα στο email του συλλόγου dimokritoschessclub@gmail.com .

Συνολικά ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει δωρεές 3327 βιβλίων , στη Δημοτική Βιβλιοθήκη , σε Νηπιαγωγεία , Δημοτικά, Γυμνάσια , Λύκεια της Ξάνθης , στο Σύλλογο Γυναικών Δροσερού, στην Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης, στη Σχολή Αστυνομίας Ξάνθης , στο σύλλογο Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης και στη Νοσηλευτική Σχολή Ξάνθης .

Τα βιβλία συγκεντρώθηκαν από τους Ξανθιώτες στον υποδοχέα για τη συγκέντρωση των βιβλίων που βρίσκεται στο κολυμβητήριο Ξάνθης , όπου βρίσκεται και το εντευκτήριο του συλλόγου. Στους στόχους του συλλόγου είναι να δημιουργηθούν βιβλιοθήκες και σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου Ξάνθης .’