Για τρίτη φορά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ακύρωσε την Κανονιστική απόφαση του Δήμου Ξάνθης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθίσματων, μετά από προσφυγή των επιχειρηματιών του Κυβερνείου, για τον χώρο επί της οδού Πινδάρου, που απαγορεύει η σχετική απόφαση.  

Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να προσβληθεί στην Επιτροπή του Αρ. 152 αλλά κατέπεσε ήδη από τον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης καθώς η ελεγχόμενη απόφαση δεν ελήφθη με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή με 21 θετικές ψήφους, όπως απαιτείται για τις κανονιστικές αποφάσεις με την οποίες ρυθμίζονται ζητήματα κοινόχρηστων χώρων των δήμων.

Όπως ήταν λογικό, η απόφαση προκάλεσε νέα αντίδραση της παράταξης Κοινωνία Δημοτών, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Το γινάτι του Δημάρχου βγάζει μάτι στο Δήμο και την πόλη”

Το βροντοφωνάξαμε πολλές φορές στο Δήμαρχο Ξάνθης και τους «υπάκοους» συμβούλους του. Παρανομείτε συνεχώς και κατ’ επανάληψη.

Το είπαμε στη ποιότητα ζωής, το είπαμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Και φτάσαμε στη τρίτη !!!! απόρριψη της κανονιστικής απόφασης για τα τραπεζοκαθίσματα και τώρα μάλιστα από την αποκεντρωμένη.

Μια απόφαση με μόνο στόχο την εκδικητική συμπεριφορά, απέναντι σε επιχείρηση που είχε το κουράγιο, ιδιοκτήτες και μισθωτές να στηρίξουν τη παράταξή μας, στις τελευταίες εκλογές και μάλιστα δύο από αυτούς να κοσμήσουν το ψηφοδέλτιό μας.

Η πλειοψηφούσα παράταξη, υπό τη πίεση του Δημάρχου, συνεχίζει να εκδίδει παράνομες αποφάσεις, να στερεί τη πόλη από το αναγκαίο κανονιστικό πλαίσιο νομιμότητας, στη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, να προσπαθεί να ζημιώσει επιχείρηση, προς όφελος άλλης και σε κάθε περίπτωση να ζημιώνει επί χρόνια πια τα ταμεία του Δήμου.

Συνεχίστε έτσι.

Και με ποδοσφαιρικούς όρους

Νομιμότητα V Δημαρχόπουλος 3-0

Το επίμαχο απόσπασμα της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης