Να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι νέοι αγρότες στο πρόγραμμα Υπομέτρου 6.1 ζητούν με ερώτησή τους 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερωτηση που συνυπογράφουν οι τρεις βουλευτές Ξάνθης.

Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του προγράμματος και ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αρκετοί ήταν αυτοί που κρίθηκαν επιλαχόντες στο πρόγραμμα.

Επειδή το μεγάλο ενδιαφέρον των νέων αγροτών που παρατηρήθηκε πανελλαδικά από την πρώτη στιγμή, αποδεικνύει την σημασία της ένταξής τους στο υπό μέτρο 6.1., οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού προκειμένου οι επιλαχόντες Νέοι Γεωργοί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας να ενταχθούν και εκείνοι στο Πρόγραμμα του Υπομέτρου 6.1.

Αναλυτικά η ερώτηση όπως τέθηκε:

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 για το έτος 2016», κλήθηκαν Νέοι Αγρότες να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο υπό μέτρο 6.1.

Αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη συμμετοχή των Νέων Γεωργών από την πρώτη κιόλας στιγμή που δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του προγράμματος και ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αρκετοί ήταν αυτοί που κρίθηκαν επιλαχόντες στο πρόγραμμα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο προϋπολογισμός για την περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα ανήλθε στο ποσό των 24,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των φακέλων των υποψηφίων από την Περιφέρεια Κρήτης, οι δικαιούχοι ανήλθαν σε 1.198, οι εν δυνάμει δικαιούχοι είναι 34 ενώ οι επιλαχόντες είναι 451 και οι απορριπτέοι 83.

Επειδή το μεγάλο ενδιαφέρον των νέων αγροτών που παρατηρήθηκε  πανελλαδικά από την πρώτη στιγμή, αποδεικνύει την σημασία της ένταξής τους στο υπό μέτρο 6.1.

 

 

Ερωτάται ο Υπουργός

Προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού προκειμένου οι επιλαχόντες Νέοι Γεωργοί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας να ενταχθούν και εκείνοι στο Πρόγραμμα του Υπομέτρου 6.1;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βαρδάκης Σωκράτης

Ακριώτης Γιώργος

Αναγνωστοπούλου Σία

Αντωνίου Χρήστος

Βαγιωνάκη Βαλια

Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη

Γιαννακίδης Στάθης

Γκαρά Νατάσα

Γκιόλας Γιάννης

Δριτσέλη Παναγιώτα

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηγουμενίδης Νίκος

Θελερίτη Μαρία

Θραψανιώτης Μανόλης

Καίσας Γεώργιος

Καματερός Ηλίας

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καραγιάννης Γιάννης

Καραναστάσης Απόστολος

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Καρασαρλίδου Φρόσω

Καστόρης Αστέριος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιταφίδης Τριαντάφυλλος

Μορφίδης Κώστας

Μπαλλής Συμεών

Μπαλωμενάκης Αντώνης

Μπάρκας Κώστας

Ντζιμάνης Γιώργος

Παπαδόπουλος Νίκος

Παπαδόπουλος Σάκης

Παπαφιλίππου Γιώργος

Παυλίδης Κώστας

Παραστατίδης Θεόδωρος

Ριζούλης Ανδρέας

Ρίζος Δημήτρης

Σεβαστάκης Δημήτρης

Σιμορέλης Χρήστος

Σκούφα Μπέττυ

Σπαρτινός Κώστας

Σταμπουλή Αφροδίτη

Στογιαννίδης Γρηγόρης

Τσίρκας Βασίλης

Τσόγκας Γιώργος

Ψυχογιός Γιώργος