Το Σεπτέμβριο αναμένει τη δημοπράτηση του κάθετου άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών συνόρων της Εγνατίας, ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Απόστολος Αντωνούδης. 

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ-3 ο Πρόεδρος της εταιρίας και ερωτηθείς για τις κάθετους άξονες ανέφερε ότι τα έργα συνεχίζονται σε αυτόν τον Έβρου και ότι το Σεπτέμβριο δημοπρατείται το τμήμα της Ξάνθης.

Ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων

Κατά τα άλλα, αναφέρθηκε και στους σταθμούς διοδίων, σημειώνοντας ότι οι δανειστές πείστηκαν, για πρώτη φορά, και αναμένεται να τοποθετηθεί ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικών διοδίων σε όλο το μήκος της οδού. Όπως διευκρίνισε, αυτό δεν έχει σχέση με το τίμημα, που παραμένει σταθερό και επιμερίζεται στους μετωπικούς σταθμούς αλλά με τη δικαιότερη κατανομή για τους χρήστες με βάση το χιλιόμετρο.

Η εγκατάσταση του συστήματος δεν αναμένεται πριν το τέλος του 2018, ανέφερε. Yπενθυμίζεται  ότι σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι εξετάζεται η περίπτωση απαλλαγής από τα διόδια για τους κατοίκους ακριτικών περιοχών.