Στη θετική αποτίμηση της παρουσίας των Θανάση Ξυνίδη και Ηλία Βασιλούδη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο προχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη»  Νίκος Ανταμπούφης, σχολιάζοντας την παραίτηση των δύο συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης. (σ.σ. πριν την παραίτηση του Δ. Μπένη)

Σε δηλώσεις του ανέφερε, εξάλλου, ότι ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Θανάσης Ξυνίδης είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο θέση υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, που προωθείται θεσμικά από την κυβέρνηση.

Πολιτικά συμπεράσματα με το βλέμμα στο μέλλον

Όσον αφορά τη χρονική στιγμή της αποχώρησης ο Νίκος Ανταμπούφης σημειώνει ότι από την κίνηση αυτή εξάγονται πολιτικά συμπεράσματα και το ενδιαφέρον στρέφεται στην πορεία που θα έχει η πρωτοβουλία του Θανάση Ξυνίδη για ένα ανοιχτό διάλογο στη βάση μιας αυτοδιοικητικής πλατφόρμας.

Το τελευταίο διάστημα, η παράταξη του Ν. Ανταμπούφη συνεργάστηκε στο αυτοδιοικητικό μέτωπο των «4» και κατά περίπτωση των «3» του Δήμου Ξάνθης, σηματοδοτώντας το πέρασμα σε μια άλλη φάση συνεργασίας με τη μείζονα αντιπολίτευση. Μετά και την αποχώρηση Ξυνίδη, το τοπίο ως προς τα σχήματα συνεργασίας ευρύτερων χώρων για το Δήμο Ξάνθης, παραμένει θολό.

Δηλώσεις Μπένη, πριν παραιτηθεί

Δηλώσεις έκανε στο Κανάλι 6, λίγο πριν παραιτηθεί και ο ίδιος, ο Δημήτρης Μπένης που έκανε λόγο για μεγάλη απουσία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι για αυτή την απόφαση. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Θ. Ξυνίδης δεν θα είναι απών από τα κοινά ενώ, σχολιάζοντας το γεγονός, ότι αδυνατίζει η αντιπολιτευτική γραμμή σχολίασε “μηδένα προ του τέλους μακάριζε”