Με επιστολή του λίγες μέρες μετά τις αποχωρήσεις στο συνδυασμό της μείζονος πλειοψηφίας, ο ηγέτης της τρίτης σε δύναμη παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, Δημήτρης Μπένης, ανακοίνωση αιφνιδιαστικά την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. 

Στην επιστολή που έστειλε, κάνει λόγο για αδυναμία να προσφέρει στο βαθμό που θα το ήθελε από τη θέση του αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στις επόμενες εκλογές, παρά την παραίτησή του από αυτή τη θητεία. Tη θέση του καταλαμβάνει ως πρώτος επιλαχών ο Μπεκήρ Ογλου Σουά

Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Μπένη:

Καιρός Επι πάσιν αριστος (Θέογνις). «Για όλα τα πράγματα υπάρχει ο σωστός χρόνος»  

   Πάντα πίστευα και πιστεύω, πως όποιος θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και τα κοινά θα πρέπει να στηριχθεί και να ακολουθήσει δυο βασικούς κανόνες.

   Ο πρώτος είναι πως, από όποια θέση και εάν ασχοληθεί, θα πρέπει να το κάνει χωρίς εμμονές και κολλήματα για θέσεις, καρέκλες, και αξιώματα και χωρίς την ανάγκη και την επιδίωξη για κοινωνική ή πολιτική αναρρίχηση.

  Ο δεύτερος. και πιο απλός, αλλά εξίσου σημαντικός, είναι πως αυτό που κάνει πρέπει να το κάνει δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων του, ώστε να είναι και αποδοτικός και χρήσιμος.

   Κατά την διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας μου στα κοινά θεωρώ πως έχω αποδείξει, πέρα από κάθε αμφιβολία, πως ακολούθησα αυτές τις θεμελιώδεις αρχές και κανόνες όσο καλύτερα μπορούσα.

  Σήμερα όμως, δυστυχώς, νέα δεδομένα, προσωπικοί-επαγγελματικοί λόγοι, δεν μου δίνουν την δυνατότητα να εξακολουθήσω να ασχολούμαι με τα κοινά στο βαθμό που εγώ πιστεύω πως πρέπει.

   Έτσι από μια ελλειπή παρουσία προτιμώ μια διακοπή, έστω και προσωρινή.

     Άλλωστε είναι βέβαιο πως ο συνδυασμός ”Συμμετέχω”, που ηγούμαι, όχι μόνο θα εξακολουθήσει να υπάρχει και θα συνεχίσει την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά θα είναι και παρών στο δημοτικό γίγνεσθαι. Θα παρακολουθούμε τα δημοτικά θέματα, θα τα ελέγχουμε και θα έχουμε όπως πάντα μια ουσιαστική παρουσία, απεγκλωβισμένη από κομματικές σκοπιμότητες, παλαιοκομμάτικες νοοτροπίες και σκουριασμένες πρακτικές.

   Το ζητούμενο για εμάς ήταν και θα είναι πάντα το καλό και η πρόοδος του Δήμου μας και η επαναφορά του σε τροχιά ανάπτυξης από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

            Δημήτρης Μπένης