Υποτονική ως μηδενική ήταν η κίνηση στα καταστήματα του κέντρου της Ξάνθης την Κυριακή 16 Ιουλίου ενώ ελάχιστα ήταν αυτά που άνοιξαν, σχεδόν αποκλειστικά δίκτυα μεγάλων αλυσίδων ένδυσης. Μέτρια ήταν η κίνηση στα πολυκαταστήματα, κυρίως από επισκέπτες.

Οι τοπικοί επιχειρηματίες ευθυγραμμίστηκαν όλοι με την προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης για κλειστά καταστήματα της Κυριακές. Την ίδια δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σε διάφορες επιχειρήσεις όπως το stradivarius, τα zara, τα pink woman, teranova κλπ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν την Κυριακή στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ, ενημερώνοντας  Ξανθιώτες και τουρίστες που βρίσκονταν στην πλατεία για την ανάγκη νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακής αργίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε μαγαζιά – εμπορικές αλυσίδες στο κέντρο της πόλης που παρά το κάλεσμα και του Εμπορικού Συλλόγου ανοίξανε την Κυριακή.

Η μάχη ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται με άνοδο της οργάνωσης των εμποροϋπάλληλων, συμμαχία τους με τους μικρομαγαζάτορες της πόλης. Τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, Δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές» «ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην πολιτική των μονοπωλίων που μας ξεκληρίζει» αποτελούν οδηγό και στις επόμενες δράσεις μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.