Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της δημιουργικής ενασχόλησης των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης στη φωτογραφική Λέσχη που επιμελείται ο φιλόλογος του Σχολείου Σωτήρης Μακρής. 

Οι συντελεστές αναφέρουν σχετικά:

«Κύριε, έβγαλα μια ωραία φωτογραφία! Να τη φέρω αύριο να τη δούμε;»

Και έτσι κάπως ξεκίνησε το φωτογραφικό μας ταξίδι. Η αγάπη μου για τη φωτογραφία ήταν δεδομένη. Η  διάθεσή μου να εξερευνήσω μαζί με τους μαθητές μου έναν καινούριο κόσμο, επίσης ήταν δεδομένη. Αυτή που δεν ήταν δεδομένη ήταν η ανταπόκριση των μαθητών. Κι όμως δειλά δειλά τα πρώτα φωτογραφικά πρωτόλεια  των μαθητών άρχισαν να εμφανίζονται. Τα  κινητά αντικαταστάθηκαν από φωτογραφικές μηχανές. «Κύριε, πώς δουλεύει αυτό;». Έκπληξη οι φωτογραφίες με drone!

Η  αυξανόμενη ανταπόκριση των μαθητών έφεραν τα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας από ειδικούς, τις πρώτες μας φωτο-περιηγήσεις στη μοναδική Παλιά Πόλη της Ξάνθης, την επίσκεψή μας στο Μουσείο Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, τη δημιουργία του  blog μας  και την πρώτη έκθεση φωτογραφίας στο σχολείο μας .

Το σύνθημά μας; «Για να φωτογραφίσεις: Πρέπει να  τοποθετήσεις σε μια ευθεία γραμμή, το μυαλό, το μάτι και την καρδιά. Henri Cartier-Bresson».

Έτσι «pixel pixel» συμπληρώθηκε το φωτογραφικό μας μωσαϊκό και γεννήθηκε η φωτογραφική μας λέσχη. Η προστιθέμενη αξία; «Κύριε, να το συνεχίσουμε και του χρόνου;»

Περισσότερα στο blog της Λέσχης