Σοβαρή φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στα όρια του παραποτάμιου δάσους του Νέστου, στο ύψος του Κύρνου-Κρεμαστής, στην Ξάνθη. 

Προκειται για αναζωπύρωση μικρής εστίας, με αποτέλεσμα στο σημείο να βρίσκονται 9 οχήματα και αρκετοί άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ επιχειρούν και 2 αεροσκάφη PZL από τη βάση της Χρυσούπολης

Η φωτιά έχει κάψει περίπου 40 στρέμματα δασικής έκτασης και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποτροπή επέκτασης την καρδιά του Κοτζά Ορμάν, ενός από τα ομορφότερα δάση της περιοχής και της χώρας.

Μάχη με τους εμπρηστές !

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr τις τρεις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί διαδοχικές εστίες φωτιάς γύρω από το ίδιο σημείο, δείγμα προφανούς εμπρησμού, με την Πυροσβεστική να τις θέτει γρήγορα υπό έλεγχο. Την Παρασκευή όμως, λόγω των ανέμων, μια εστία αναζοπυρώθηκε επικίνδυνα και απειλήθηκε επέκταση προς το Κοτζά Ορμάν.

Η επέμβαση των δυνάμεων έχει θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά αν και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν τουλάχιστον για το επόμενο 24ωρο, μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

Προβληματισμός και συσκέψεις

Μάλιστα, τα περίεργα γεγονότα που προηγήθηκαν της μεγάλης φωτιάς, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό και δεν αποκλείεται συνεδρίαση και του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου τις επόμενες μέρες. Οι υπεύθυνοι συνιστούν επαγρύπνηση στους κατοίκους της περιοχής που πρέπει να ειδοποιούν άμεσα, μόλις εντοπίζεται κάποια νέα εστία.