Την περίπτωση απαλλαγής των κατοίκων των ακριτικών περιοχών από τα διόδια της Εγνατίας Οδού, εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών Χ. Σπίρτζη.

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων ενός κάθετου άξονα στην Κρυσταλοπηγή, έκανε γνωστό ότι εντός του έτους, «μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, θα υπάρξει ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων» και ότι έχει ζητηθεί από τους μελετητές του ΤΑΙΠΕΔ να εξετασθεί η απαλλαγή από τα διόδια, είτε στο ηλεκτρονικό σύστημα, είτε στους μετωπικούς πλευρικούς σταθμούς, των ακριτικών Νομών της χώρας, στη Θράκη, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.”

 

«Προσπαθούμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και αυτό σημαίνει ότι περιοχές όπως η Καστοριά και η Φλώρινα, αλλά και η Θράκη με την Ήπειρο, να σταματήσουν να είναι οι εσχατιές της χώρας και να είναι η αρχή της ενδοχώρας των Βαλκανίων» σημείωσε ο υπουργός. Παράλληλα ανέφερε ότι στο παρελθόν  «δεν υπήρξε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τους κάθετους άξονες και τις συνδέσεις που έπρεπε να έχουν με τις περιφερειακές οδούς» με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου.

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε την Εγνατία Οδό, ως ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για την χώρα, ενώ μίλησε για την προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας».