Όλη την νύχτα συνεχιζόταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων Έβρου και Ροδόπης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην αγροτοδασική περιοχή της Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου.

Περιγράφοντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την εικόνα της πυρκαγιάς στη 1 το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, κάνει λόγο για πολλές μικρές εστίες φωτιάς σε μία έκταση περίπου 100 στρεμμάτων, δεδομένου ότι η κύρια βλάστηση της περιοχής είναι θάμνοι που δίνουν την εντύπωση χιλιάδων καντηλιών, των οποίων η τρεμάμενη φλόγα αναζωπυρώνεται μόλις δυναμώσει η ένταση του ανέμου. Στόχος των δυνάμεων που επιχειρούν παραμένει να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο το αργότερο μέχρι το πρωί, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων που σύμφωνα με τις καιρικές προγνώσεις θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με το γραφείο ενημέρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, με το πρώτο φως της μέρας, στη μάχη για την κατάσβεση συμμετέχουν δύο αεροσκάφη PZL, ενώ η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά είναι καλύτερη από αυτή χθες το βράδυ καθώς έχουν καταφέρει να την οριοθετήσουν, χωρίς όμως να είναι υπό έλεγχο.

 

ΑΠΕ/ΜΠΕ