Μια κολώνα “ξήλωσε” κυριολεκτικά ένα ΙΧ σε τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, λίγο πριν τις 7 στη συμβολή της οδού Λ. Στρατού με την οδό Κλεμανσώ στην Ξάνθη.    

Μια BMW με οδηγό έναν άνδρα και και κατεύθυνση το ποτάμι, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και καρφώθηκε σε κολώνα ρεύματος στο απέναντι πεζοδρόμιο. Το ΙΧ προκάλεσε ζημιές και σε εγκατάσεις του ΟΤΕ και συνέχισε την τρελή κούρσα, σταματώντας λίγο πριν “μπει” στην Ταβέρνα “Σεκλέτια”.

Από τη σύγκρουση που ήταν σφοδρή ο οδηγός δεν έπαθε τίποτε ενώ η κολώνα κατέρρευσε προκαλώντας διακοπή ρεύματος σε όλη την ευρύτερη περιοχή.  Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο υπέβαλαν τον οδηγό σε αλκοτέστ και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν περιεκτικότητα 8,2 γραμμαρίων αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, δέκα φορές πάνω από το όριο !

Επί τόπου έσπευσαν πολυμελή συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ από την Κομοτηνή που αφαίρεσαν τα υπολείμματα της κολώνας και τοποθέτησαν νέα ενώ η παροχή ρεύματος αναμένεται να επανέλθει κοντά στο μεσημέρι.

Σε κατάσταση πλήρους μέθης ο οδηγός

Ο οδηγός του οχήματος, σύμφωνα με αυτόπτες, ήταν σε προφανή κατάσταση μέθης και πλήρη αδυναμία να οδηγήσει και προέρχεται από χωριό της περιοχής του Ιάσμου.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν είναι το πρώτο ατύχημα αυτού του είδους ενώ επισημαίνουν την επικινδυνότητα της διασταύρωσης οχήματα και πεζούς,  όπου οι διαβάσεις δεν είναι ορατές αλλά δεν είναι και σεβαστές από τους οδηγούς σχεδόν ποτέ.