Ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή επιρρίπτει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Φ. Καραλίδης για την καθυστέρηση στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών. 

Όπως αναφέρει η σχετική σύμβαση υπεγράφη πολύ καθυστερημένα και υποστηρίζει ότι τώρα πρέπει να καταπολεμηθούν τα ακμαία έντομα με δραστικά μέσα και όχι οι προνύμφες με βιολογικά μέσα.

Ο Φ. Καραλίδης κατηγορεί την Περιφέρεια ότι ήταν απροετοίμαστη καθώς οι ψεκασμοί και ότι ο διεθνής διαγωνισμός να απευθυνθεί σε ελάχιστους διαγωνονιζόμενους με αποτέλεσμα ένας διαγωνισμός 7 εκατ. ευρώ να καταλήξει με έκπτωση μόλις 2%.  Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει ότι υπάρχει αντίκτυπος στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και στον τουρισμό της περιοχής.

Υπενθύμισε την κριτική επί των ημερών του στη Διοίκηση

Εξάλλου υπενθύμισε την κριτική που,  είχε δεχθεί η περιφερειακή αρχή επί των ημερών Γιαννακίδη λέγοντας ότι τότε οι ψεκασμοί είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα αλλά ως αντιπολίτευση, η παράταξη της πλειοψηφίας κατηγορούσε την τότε διοίκηση. “Αυτοί που τότε κόπτονταν για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σερβίρουν μια άλλη ενοχλητική πραγματικότητα, ανήμποροι στον αυτόματο πιλότο” αναφέρει.

Ο σχετικός διαγωνισμός για τα επόμενα τρία χρόνια εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο την περασμένη εβδομάδα ενώ από την πλευρά της η Περιφέρεια υποστηρίζει ότι οι ψεκασμοί είχαν ξεκινήσει από την άνοιξη με τα περυσινά αποθέματα.