Ανησυχία προκαλούν στους Ξανθιώτες τα περιστατικά με τα φίδια που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Νεάπολης αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Πάντως από την πλευρά του ο Διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης  εμφανίζεται καθησυχαστικός και ενημερώνει τους πολίτες ότι οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα. Όπως δηλώνει, ακόμη και στην πιο ακραία περίπτωση, που ένα δηλητηριώδες φίδι δαγκώσει κάποιον,  το περιστατικό αντιμετωπίζεται άμεσα αφού το νοσοκομείο Ξάνθης είναι εφοδιασμένο με αντιοφικούς ορούς.

Πάντως η πρόληψη σαφέστατα είναι καλύτερη από την θεραπεία οπότε και καλό είναι να είμαστε σε ετοιμότητα και η ενδεδειγμένη αντίδραση σε μία τέτοια περίπτωση είναι ννα απομακρυνθούμε με ηρεμία και σιγά – σιγά. Αν βέβαια το ερπετό βρεθεί μέσα σε κάποιο χώρο της κατοικίας μας, είτε μέσα στο σπίτι, στο μπαλκόνι ή στην αυλή μας, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απομακρυνθούμε και να καλέσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να μπορέσει να το απομονώσει και να το απομακρύνει με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επικίνδυνα στην περιοχή είναι κυρίως τα είδη της οχιάς και τα μικρότερα σε μέγεθος ενώ τα μεγαλύτερα και πιο πολύχρωμα είναι λιγότερο επικίνδυνα.